fbpx
3.2 C
Reșița
joi, 07 decembrie 23

Vechiul dispensar din Dognecea, în haine noi

Locuitorii din Dognecea nu vor mai fi obligați de anul viitor să bată drumul până la Bocșa sau Reșița pentru un control medical. Vechiul dispensar din localitate este reabilitat în această perioadă în cadrul unui proiect în valoare de peste 2 milioane de lei, derulat prin Programul Operațional Regional 2014-2020. Cofinanțarea Primăriei se ridică la 1.600.000 de lei.

„Am avut un aport foarte mare la această lucrare, dar numai așa puteam să-l depunem la vremea aceea (2020-n.r.) la ADR-Vest. Pentru asta am luat un credit prin ANAF. Aveam însă mare nevoie de acest dispensar”, a explicat primarul comunei Dognecea, Remus Rof.

Până în prezent, s-a înlocuit acoperișul imobilului, s-a reabilitat termic, s-au refăcut instalațiile, s-a montat gresie și faianță. Clădirea are și locuință de serviciu în care se va instala 5 zile pe săptămână (de luni până vineri) un tânăr medic rezident din Timișoara, care a îndrăgit zona Dognecei și a solicitat Primăriei actele necesare pentru a deschide un punct de lucru în comună.

Mai avem un medic, din Bocșa, care vine două zile pe săptămână, dar nu era suficient. Medicul despre care vorbim va sta întreaga săptămână aici. Noi îi vom oferi locuința de serviciu cu toate dotările și îi vom deconta toate cheltuielile”, a precizat edilul.

La licitația pentru realizarea proiectului s-a prezentat o singură firmă, care a creat întârzieri în realizarea lucrărilor asumate, drept pentru care administrația locală verifică stadiul acestora zilnic, pentru a se asigura că se vor încadra în termenul stabilit.

Suntem cu ochii pe constructor zi de zi și eu cred că împreună vom încheia proiectul până în 31 decembrie, astfel încât, de la începutul anului viitor, locuitorii comunei să beneficieze de consultații medicale fără a mai fi nevoiți să bată drumurile către oraș (drumuri care sunt de coșmar n.r.)”, a mai precizat primarul comunei Dognecea.

Viroze, pneumonii, entorse, fracturi și alte asemenea afecțiuni vor putea fi tratate la fața locului, cum s-ar spune, cu ajutorul fondurilor europene, locale și apetitul pentru natură al unui tânăr medic.

Așa să fie. Noi ținem pumnii strânși ca totul să meargă bine.

Daniela TUDOR

 

1 COMENTARIU

  1. ”Viroze, pneumonii, entorse, fracturi și alte asemenea afecțiuni vor putea fi tratate la fața locului …”

    Numai cu dublă specializare în boli infecțioase și ortopedie, cel puțin.
    Pentru că și milițienii rurali (pretind că) au dublă sau multiplă specializare 🙂
    Nu?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei