fbpx
8.7 C
Reșița
joi, 23 martie 23

(VIDEO) Reșița are parte de prima ninsoare consistentă din această iarnă

Peste municipiul de la poale de Semenic a venit iarna. Am mai avut și până astăzi ninsori, temperaturi scăzute dar…nu ca în această dimineață. Fulgii mari și pufoși au trezit copilul din noi și ne-am permis (preț de o clipă), să ne bucurăm de atmosfera de iarnă.

Apoi am început să gândim cu mintea de acum: gheață, polei, mașini înzăpezite, drumuri alunecoase, accidente, căzături, fracturi, ortopedie. Vrem nu vrem, trebuie să ne gândim și la aceste aspecte atunci când iarna ne prinde sau nu pe nepregătite.

Am văzut utilajele primăriei alergând prin zăpadă; utilaje cu lamă. Carosabilul este alunecos în pofida intervenției lor. Deh, iarna nu-i ca vara. Mașini destul de multe pe șosea, destul de multe pentru o zi de sâmbătă. Are lumea de umblat.

spot_img

„Avem 5 utilaje cu lamă și la nevoie mai scoatem încă 3 pe traseu. Deocamdată doar curățăm zăpada de pe carosabil. După ce se oprește ninsoarea vom împrăștia și material antiderapant. Încă de ieri am împrăștiat sare la trecerile de pietoni, astfel încât aceasta mai e și astăzi pe carosabil. ce dacă a venit iarna? O întâmpinăm așa cum se cuvine“ a declarat pentru reper 24 Daniel Călin, șeful „Secției“ din cadrul municipalității.

Din păcate nu toți participanții la trafiec, fie șoferi ori pietoni, gândesc preventiv. Carosabilul este alunecos, iar o frână bruscă riscă să conducă la un derapaj necontrolat. Conduceți prudent; adaptați viteza la condițiile de drum și trafic, nu porniți de acasă dacă nu aveți motive bine întemeiate; folosiți frâna de motor; nu vă aventurați pe trecerea de pietoni în ideea că șoferul trebuie să oprească. Trebuie, dar poate nu are cum.

Viața voastră are prioritate. Bucurați-vă de iarnă dar fiți prevăzători, fie că sunteți șoferi sau pietoni!

Dan AGACHE

 

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei