fbpx
8.7 C
Reșița
joi, 23 martie 23

(VIDEO) Reșițean revoltat pe lipsa de reacție a autorităților în cazul „poluării” din zona Crosi!

Locuitorii Reșiței au datoria morală de a trage un semnal de alarmă, atunci când constată că lucrurile nu funcționează așa cum ar trebui în urbea lor, sunt cuvintele unui reșițean care a surprins de la balconul locuinței sale imagini cu Valea Țerovei acoperită de un fum dens.

Reșițeanul este dezamăgit că autoritățile abilitate rămân mute în fața sesizărilor făcute de-a lungul timpului cu privire la activitatea desfășurată pe Valea Țerovei de către micii întreprinzători care desfășoară activități economice în zona fostului Crosi și poluează.

Am încercat să sun la Agenția de Mediu, la Garda de Mediu, dar nu se răspunde la niciun telefon. Mi-am zis să sesizez și eu ca orice om pentru că am tot avut probleme și nimeni nu ia atitudine. De multe ori surprind imagini cu fumul care poluează, dar ieri a fost o perdea de fum pe toată valea. 

spot_img

Și noi am rămâne indiferenți, sau poate chiar mândri că există puțină mișcare în Parcul nostru Industrial, dacă acțiunile lor n-ar avea efecte asupra sănătății noastre”, a declarant reșițeanul care locuiește în zona Intim, în blocul „potcoavă”.

Oamenii spun că frecvent apar nori de fum care plutesc deasupra zonei surprinse în imaginile video.

Contactat de Reper 24, comisarul șef al Comisariatului județean Caraș-Severin al Gărzii Naţionale de Mediu, Remus Blujdea a emis un punct de vedere despre situația poluării din zona fostului Crosi, venind și cu o lămurire despre pașii pe care cărășenii trebuie să-i urmeze atunci când constată fenomene similare celei sesizate de către reșițeanul care nu a dorit să-și facă public numele.

Sunați la 112!

Acolo trebuia să se dea telefon la 112 și se deplasa poliția. Garda de Mediu nu este în zonă, așa cum se precizează în filmuleț, Garda de Mediu este în Govândari lângă spitalul județean.

Toată lumea confundă atribuțiile Gărzii de Mediu. Dacă dă cineva foc unui cauciuc, pui mâna pe telefon și chemi poliția că au atribuțiuni pentru a da  sancțiuni. Noi nu avem servicii de permanență, suntem funcționari publici, dacă se dă foc noaptea, spre exemplu, noi lucrăm de la ora 08:00 la 16:00.  

Noi verificăm activitățile economice, că în atmosferă pot fi emisii în urma unor activități economice și mergem la firma respectivă, verificăm dacă este autorizată, putem să monitorizăm o activitate pentru că punem acolo un aparat de măsură și verificăm 2-3 zile să vedem dacă poluează.

Dacă cineva dă foc la ceva și a doua zi vine presa și sesizează, eu dacă mă duc acolo nu mai găsesc nimic, Garda de Mediu nu-i poliție.

Cetățenaul respectiv ar fi trebuia să sune la 112 și atunci intram pe o procedură normală”, a precizat comisarul șef Remus Blujdea.

Șeful Gărzii de Mediu din județ ne-a asigurat că va merge la locul indicat în filmare, însă este convins că nu va găsi foarte multe indicii.

Fumul este alb, nu este un fum negru degajat din arderea cauciucului sau petrolului, substanțe periculoase care ar putea provoca probleme de sănătate locuitorilor. Poate au dat foc la frunze, că e toamnă acum, sau cine știe la ce au dat foc acolo!?”, a declarat comisarul șef al Gărzii de Mediu Caraș-Severin.

 

Lorena POENARU

 

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

4 COMENTARII

  1. Vaaai, l-ați deranjat pe dom’Blujdea!?
    Chiar nu va crapă obrazul de rușine!?
    Oare de ce subordonații Mariei Sale nu pot face de parmanenta, le cade rimelul sau pierd programările la pensat? De ce sa mai numește Garda de mediu? Va spun eu! Degeaba! Funcționari, asi în birocrație, ventuze pe bani publici!

  2. Ce raspuns uluitor 😂😂😂😂😂 Da’…mey, cu ce dracu se ocupa garda de mediu daca nu cu poluarea? Trimiti politia ca sa ce, sa stabileasca cu nările lor gradul de poluare, sa dea sanctiuni pe niste kkt-uri de acte normative cand voi aveti stabilite sanctiuni serioase, iar la bilantul vostru adunati sanctiunile date de politisti si iesiti in față faloși…fi-mi-ar scârbă 🤮🤮🤮🤮

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei