fbpx
8.7 C
Reșița
joi, 23 martie 23

(VIDEO) Rușii au preluat „puterea“ în Kazahstan

Mai multe „obiective strategice” din Kazahstan sunt păzite de alianţa militară aflată sub conducerea Rusiei şi care a fost invitată „să restabilească ordinea”, a anunţat astăzi preşedinţia kazahă, citată de Reuters.

„Mai multe obiective strategice au fost transferate sub protecţia contingentului unit de menţinere a păcii al statelor membre ale Organizaţiei Tratatului de Securitate Colectivă (CSTO)”, o alianţă de state ex-sovietice din care face parte şi Rusia, a transmis preşedinţia kazahă într-o declaraţie. Autorităţile kazahe nu au precizat despre ce obiective strategice este vorba, notează Reuters.

Preşedintele Kazahstanului, Kasîm-Jomart Tokaev, a solicitat Rusiei intervenția cu trupe pentru a pune capăt protestelor de stradă ale „grupărilor teroriste pregătite în afara țării“. Vă reamintim protestele de stradă s-au declanșat săptămâna trecută ca urmare a scumpirilor foarte mari la gaz.

În ultima săptămână, zeci de oameni au fost ucişi, mii au fost reţinuţi, iar clădirile publice au fost incendiate în ţara din Asia centrală, după mai multe zile de proteste violente. Autorităţile au anunţat că 5.800 de oameni au fost arestaţi în legătură cu protestele, inclusiv un „număr semnificativ” de cetăţeni străini.

Sursă: stiripesurse.ro

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei