fbpx
34.7 C
Reșița
vineri, 12 iulie 24

Zile caniculare și nopți tropicale! Caraș-Severin, sub cod galben!

Canicula și disconfortul termic s-au instalat zilele acestea în Caraș-Severin. Județul se află sub atenționare cod galben, meteorologii anunțând temperaturi ce pot atinge 37 de grade Celsius.

Astăzi, valul de căldură se va extinde și intensifica ușor în Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea continentală și jumătatea de sud a Moldovei, unde va fi caniculă și disconfort termic ridicat. Temperaturile maxime vor fi de 35…37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și local va depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

Marți, valul de căldură va continua să se extindă și să se intensifice în Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea continentală, local în Moldova și Maramureș, precum și în sud-vestul Transilvaniei, unde va fi caniculă și disconfort termic ridicat. Temperaturile maxime vor fi de 35…37 de grade și local 38…39 de grade în regiunile sudice, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități. Local, minimele nu vor coborî sub 20 de grade, caracterizând o noapte tropicală.

Conform meteorologilor, valul de căldură va continua treptat să se extindă și să se intensifice în toată țara. ANM va actualiza avertizările meteo în funcție de evoluția și intensitatea fenomenelor meteorologice.

 

Karina TINCUL

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei