fbpx
3.7 C
Reșița
joi, 07 decembrie 23

Ziua Internațională a Dunării, celebrată în milenara stațiune de pe Valea Cernei!

Primăria Băile Herculane a adus ritmurile valurilor Dunării în centrul vechi al istoricei stațiuni cărășene, unde turiștii și localnicii s-au delectat cu un concert de muzică clasică susținut de către grupul instrumental „Classical Trio”, cu ocazia Zilei Internaționale a Dunării.

Totodată, voluntari din cadrul Asociației Dunărea Moldova Nouă au fost prezenți la Băile Herculane pentru a împărtăși cunoștințele lor despre zona Dunării, dar și pentru a învăța ei înșiși despre Băile Herculane.

La eveniment au fost invitați cei de la Asociația Dunărea, care a adus reprezentanți de la Gârnic, Sichevița, Berzasca și Moldova Nouă, și reprezentanți ai Casei de Cultură Moldova Nouă.

A fost și o conferință de prezentare a importanței fluviului pentru România, precum și a atracțiilor turistice de pe clisură, susținută de către voluntarii Asociației Dunărea care mai apoi au fost ghidați prin centrul vechi al Băilor Herculane pentru a afla istoria si legendele stațiunii.

Mai apoi a avut loc un concurs de pictură și desen, la care au participat copiii din Herculane și din Moldova Nouă.

Totul a fost acompaniat de un concert de muzică clasică susținut de grupul Classical Trio”, după cum a declarat Dan Buru, inspector de specialitate în cadrul Compartimentului Cultură al Primăriei Băile Herculane.

Eveniment este parte a proiectului „Reabilitare obiecte de patriomoniu pentru promovarea turistică a stațiunii Băile Herculane – Pod Piatră”, proiect finanțat prin POR 2014-2020.

Lorena POENARU

1 COMENTARIU

  1. Frumos.
    Ceva decent și elevat. Este ceva ce se pretează la această stațiune căci de câteva milenii foarte mulți oameni (inclusiv personalității) au venit in acest loc pentru odihnă și vindecare, prea puțin pentru tămbălău și zdrăngănele.
    Păcat că nu se face o mediatizare a unor astfel de evenimente mai insistent și înainte de ziua la care va avea loc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei