fbpx
29.7 C
Reșița
sâmbătă, 13 iulie 24

La pas spre… tărâmul făgăduinței

Lipsa forței de muncă din România a determinat autoritățile să aprobe „importul“ de lucrători din alte țări din afara Uniunii Europene. Atâta doar că aceștia fac ce fac și pornesc spre țări mai bine dezvoltate din vestul Europei. Dacă și reușesc să ajungă la destinație… e o altă poveste.

Polițiștii de frontieră din vestul țării au depistat două grupuri, formate din zece cetățeni din Bangladesh, care încercau să treacă ilegal frontiera în Serbia, toți fiind posesori de vize pentru angajare, intrați legal pe teritoriul României.

Polițiștii au observat zilele trecute, la aproximativ 50 m de linia de frontieră, trei persoane care se deplasau pe jos, spre granița cu Serbia. Câteva ore mai târziu, un alt echipaj aflat în misiune de supraveghere și control la frontieră, a observat un grup format din șapte persoane, care se deplasau pe jos, la aproximativ 200 m de linia de frontieră spre teritoriul statului vecin.

În ambele cazuri, polițiștii de frontieră au declanșat acțiuni specifice, în urma cărora i-au depistat pe cei zece cetățeni străini, care nu își justificau prezența în zonă de frontieră. Persoanele în cauză au fost preluate și transportate la sediul Sectorului Poliției de Frontieră, pentru cercetări. În cadrul verificărilor, polițiștii au stabilit că sunt cetățeni din Bangladesh, cu vârste cuprinse între 22 și 45 de ani și sunt posesori de vize pentru angajare, intrați legal pe teritoriul României.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat. Cetățeni din Bangladesh au fost predați la Centrul de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil Timișoara, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun, a precizat Mihaela Leș, purtător de cuvânt al Poliției de Frontieră Timiș.

Dan AGACHE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei