fbpx
19.7 C
Reșița
duminică, 28 mai 23

Ziua Internațională a Muzeelor, sărbătorită și la Reșița

În fiecare an, la 18 mai este sărbătorită Ziua Internațională a Muzeelor, o manifestare organizată începând din anul 1977 de Consiliul Internațional al Muzeelor (ICOM) și proiectată a fi un bun prilej de consolidare a relațiilor de cooperare dintre muzee, specialiștii acestora și public.

Anual, acest eveniment invită muzeele, artiștii, profesioniștii și comunitățile lor să creeze, să-și imagineze și să împărtășească noi practici de creare de valoare, noi modele de afaceri pentru instituțiile culturale și de inovare a soluțiilor pentru provocările sociale, economice și de mediu în contextul actual. Anul acesta, tema aleasă pentru sărbătoarea muzeelor este „Muzeele, Sustenabilitatea și Starea de bine”.

Cu acest prilej, astăzi, de la ora 12:00, la sediul Muzeului Banatului Montan din Reșița va fi prezentat cel mai recent număr al anuarului științific al muzeului – Banatica, 32/2022. Volumul, tipărit la prestigioasa Editură Mega din Cluj-Napoca, reunește 28 de studii și articole ale unor istorici și cercetători din București, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, Arad, Satu Mare sau Reșița, a precizat managerul interimar al Muzeului Banatului Montan, Dr. Livia Magina.

spot_img

„Tematica revistei este diversă, cuprinzând cercetări de istorie socială, economică, politică sau culturală, biografii, anchete sociale, demografice sau antropologice, precum și rapoarte și cercetări arheologice. Prin conținutul său variat și prin calitatea materialelor publicate, Banatica își continuă menirea de a fi cartea de vizită a cercetării științifice din instituția muzeală reșițeană și din județ, susținută și de cuprinderea sa în baze de date internaționale, ceea ce îi conferă consistență și credibilitate în mediul științific academic, universitar și muzeal“, a mai precizat Dr. Livia Magina.

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei