5.7 C
Reșița
joi, 09 decembrie 21

15.000 de lei! Atât costă o tură cu ATV-ul pe Muntele Mic!

Cinci tineri care au decis să dea o tură cu ATV-urile pe Muntele Mic au fost amendați luni de jandarmii montani cărășeni. Aceștia au fost arși la buzunar deoarece nu au respectat legislația în vigoare și au intrat în fondul forestier fără aprobarea administratorului. Amenzile au fost aplicate de jandarmi chiar în ziua în care sărbătoreau 20 de ani de la înființarea Jandarmeriei Montane.

Jandarmii montani au aplicat amenzi în valoare de 15.000 de lei celor care au crezut că pe Muntele Mic te poți plimba cu ATV-ul fără să respecți legile și natura.

Jandarmii montani din cadrul Postului Muntele Mic, în urma desfășurării activităților de patrulare pe traseele montane, au surprins în fondul forestier cinci persoane care nu au respectat legislația și au intrat cu ATV-urile fără aprobarea administratorului fondului forestier.

spot_img

Celor cinci iubitori de off-road, jandarmii montani le-au prezentat legislația privind folosirea autovehiculelor de teren în arealele naturale, totodată fiindu-le aplicate cinci sancțiuni contravenționale în valoare de 15000 lei”, precizează Marius Săndulescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi Caraș-Severin.

Data de 5 octombrie 2001 reprezintă momentul înființării Jandarmeriei Montane, fiind ziua în care conducerea Jandarmeriei Române a aprobat constituirea unei unități specializate cu misiunea principală de a salva vieți, dar și pentru a proteja natura.

Jandarmii montani sunt special pregătiți, antrenați şi dotați în vederea executării misiunilor de căutare şi salvare a persoanelor aflate în pericol, dar și pentru misiunile de menţinere a ordinii publice în zonele montane şi pe traseele turistice, ei acționând pentru prevenirea încălcărilor normelor legale și protecția mediului înconjurător.

În cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Caraș-Severin funcționează în acest moment trei posturi montane, respectiv Postul de Jandarmi Montan Văliug, Postul de Jandarmi Montan Muntele Mic și Postul de Jandarmi Băile Herculane.

 

Karina TINCUL

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

1 COMENTARIU

  1. Foarte bine le-a făcut. La fel jandarmii montani ar putea intervenii și în zona hotel Turist, lângă locație e un drum forestier unde vin străinii să practice motocrossul în zonă nestingheriți de nimeni și nimic, toate acestea întâmplându-se în regiunea lacul Secu, coada barajului cum i se mai spune local.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei