fbpx
30.7 C
Reșița
sâmbătă, 13 iulie 24

18 cetățeni din Afganistan, Bangladesh şi Pakistan au încercat să ajungă ilegal în Ungaria

Poliţiştii de frontieră din vestul țării, au depistat optsprezece cetăţeni din Afganistan, Bangladesh şi Pakistan, majoritatea fiind solicitanţi de azil în ţara noastră, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

Vineri dimineață, poliţiştii de frontieră au depistat în apropierea liniei de frontieră, în zona adiacentă terminalului de marfă de pe sensul de ieșire din țară, zece persoane care se deplasau pe jos, către granița cu statul vecin. Întrucât nu îşi justificau prezenţa în zonă, acestea au fost conduse la sediul sectorului pentru efectuarea verificărilor.

În urma cercetărilor, a fost stabilit faptul că sunt cetățeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 15 și 22 de ani, majoritatea solicitanți de azil în țara noastră.

Tot în zona de vest a României, polițiștii au depistat, în urma acţiunilor desfăşurate cu o zi în urmă, două grupuri de migranţi formate din opt persoane. În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că sunt cetățeni din Bangladesh, Pakistan si Afganistan, cu vârste cuprinse între 16 şi 35 de ani, majoritatea solicitanți de azil în țara noastră.

În continuare, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, urmând să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Dan AGACHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei