fbpx
4.7 C
Reșița
miercuri, 17 aprilie 24

3 străzi din Anina vor fi asfaltate prin programul Anghel Saligny

Viceprimarul cu atribuții de primar al orașului Anina, Daniel Danu, a semnat ieri, la București, la sediul Ministerului Dezvoltării, contractul de finanțare pentru un proiect depus de administrația locală pentru asfaltarea a trei străzi din Anina.

„Este vorba de străzile: Colonia 2, Cheile Gârliștei și Cloșca. Suma alocată prin Programul de dezvoltare Anghel Saligny este de aproximativ 7 milioane de lei. Noi avem deja studiile de fezabilitate și proiectul tehnic finalizate și mai trebuie să scoatem la licitație proiectul pentru stabilirea constructorului“, a precizat, pentru Reper24, edilul Daniel Danu.

Este doar un prim pas spre dezvoltarea infrastructurii rutiere în orașul Anina. Despre ce va urma, Daniel Danu a mai precizat: „Avem depus spre finanțare un alt proiect, tot pe Anghel Saligny, pentru asfaltarea străzilor Colonia a 3-a, Dealu Frumos, Semenic, strada Traverselor, Negoiu, Criș, Clopotelor, Făgărașului, Izvorului, Maial, Soarelui, strada Izverna, Bucegi, Republicii, Uzinei și strada 13 Decembrie“.

Valoarea acestui proiect este de 13,5 milioane de lei, aproape dublu față de cel ce tocmai a fost semnat.

„La acest proiect, după finalizarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic, se va face încărcarea acestora pe platforma Ministerului, după care urmează semnarea contractului de finanțare. Deci vor fi aproximativ 20 de milioane de lei ce vor fi investiți în Anina“, a mai precizat Daniel Danu, viceprimar cu atribuții de primar al orașului.

Acesta a dorit să mulțumească, și prin intermediul nostru, colegilor din Primărie, colaboratorilor externi și personalului din Ministerul Dezvoltării care au contribuit la reușita acestor proiecte, catalogându-i drept „adevărați profesioniști“. Împreună cu aceștia s-a reușit identificarea soluțiilor specifice pentru orașul Anina care au condus, în final, la semnarea contractului de finanțare.

Dan AGACHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei