fbpx
7.4 C
Reșița
miercuri, 06 decembrie 23

Copiii nu au nicio vină! Conflict deschis între directorul școlii și administratorul public din Copăcele!

Că de n-ar fi nu s-ar povesti, ținea să menționeze spre credibilizarea snoavelor marele Ion Creangă în amintirile lui atât de celebre, pe care ne vedem nevoiți să-l parafrazăm, pe ici pe colo, prin părțile esențiale.

Ideea e că dis de dimineață, pe la vreo 8 trecute, pe intrarea pe unde obișnuia să purceadă cu microbuzul școlar în curtea școlii gimnaziale din comuna Copăcele, șoferul acestui mijloc de transport s-a văzut nevoit să dea ocol și să întârzie coborârea elevilor, urmare a faptului că autovehiculul proprietate personală a administratorului public al comunei, Alexandru Domăneanțu, bloca intrarea uzitată până deunăzi. Și a blocat intrarea o oră, două, patru, șapte….

Supărată pe situația creată, directorul școlii, Ramona Popovici a cerut intervenția reprezentanților Inspectoratului de Poliție a Județului Caraș-Severin de la postul de poliție din comuna Copăcele pentru deblocarea accesului în curtea unității școlare amintite, dar și printr-o adresă către Primăria Copăcele.

Aceștia au transmis că vor cerceta aspectele învederate, dar mașina lui Domăneanțu a rămas cel puțin până la ora 15:00 în locul amintit, blocând calea de acces în curtea unitatății de învățământ. Despre evenimentul din ziua de 23 octombrie 2023, managerul școlii gimnaziale, Ramona Popovici, a declarat:

În dimineața zilei de 23.10.2023 am fost informată de șoferul microbuzului școlar că accesul în curtea unității școlare, Școala Gimnazială Copăcele, a fost blocat de autoturismul d-lui administrator public Domăneanțu Alexandru. Deși a fost rugat de către șoferul microbuzului să deblocheze intrarea, acesta a refuzat vehement spunând că este curtea primăriei (intrarea este comună). Menționez că am facut adrese scrise atât primăriei, cât și poliției comunei Copăcele și suntem în așteptarea unui răspuns.

Între timp, mașina d-lui Domăneanțu stă nestingherită de veghe, iar copiii și cadrele didactice sunt ignorați cu nonșalanță“, a transmis Ramona Popovici – director al unității de învățământ, cea care afirmă că actualul conflict ar avea la bază o cerere a sa legată de necesarul materialului lemnos pentru încălzirea școlii, document nesoluționat și care a ajuns și pe biroul prefectului de Caraș-Severin, ec. Ioan Dragomir.

Administrator public Copăcele, Alexandru Domăneanțu: „Există cale de acces spre curtea școlii. Doamna directoare e supărată din cu totul alte motive…“

Contactat de Reper24, administratorul public al comunei Copăcele, Alexandru Domăneanțu, nu a ascuns faptul că între cele două părți există o stare conflictuală. Acesta a afirmat că există o hotărâre a Consiliului Local Copcele prin care intrarea în curte despre care face vorbire managerul școlii nu mai este posibilă, fiind folosită o altă cale de acces către curtea interioară. Așadar, ar exista o variantă de acces a microbuzului școlar, dar pe semne aceasta nu este acceptată de conducerea școlii.

Doamna face circ, îi place tam-tam-ul, dar dacă ea așa vrea… Legat de conflictul cu lemnul, noi am făcut o adresă către conducerea școlii să ne comunice necesarul de masă lemnoasă pentru iarnă. Ni s-a transmis că este nevoie de 25 metri cubi, cantitatea cea mai mare solicitată vreodată. În fine, am spus că este vorba de copii, nu îi putem lăsa și am aprobat acest necesar. Doar că noi nu avem utilaje să-i aducem toate lemnele la școală, fiind vorba de o cantitate mare. În plus, doamna manager mai are la dispoziție o sumă de bani alocată de primărie pentru transportul lemnelor. Până acum cu ce s-au adus lemnele, să fim serioși? 

Și noi vom face demersuri către Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin, cu privire la comportamentul doamnei director pentru că nu e normal să intre în primărie unde eram împreună cu colegii mei și să îmi adreseze tot felul de catalogări și injurii, precum ar fi că sunt prost, m-a făcut retardat, m-a trimis să îmi fac un control psihiatric. O să fac și o plângere la poliție. 

Însă marea supărare este că soțul doamnei director a școlii nu mai este consilierul primarului Viorel Hârțaucă. Au plecat la pachet și acum este un alt viceprimar cu atribuții de primar, Ion Ihnatișin. La tot ceea ce încercăm să facem pentru școală și pentru elevi, această doamnă răspunde negativ, indiferent de intențiile noastre. 

Dar, în concluzie, ceea ce vreau să înțelegeți este că nu am îngrădit intrarea în curtea școlii, ci doar i-am schimbat ruta și intrarea veche. Nu am lăsat copiii abandonați în afara școlii, microbuzul are loc să intre fără probleme pe această poartă propusă de autoritatea locală, vorbim de o poartă de 4 meri, cu vizibilitate și ieșire la drumul județean. Deci nu sunt probleme“, afirmă administratorul public al comunei Copăcele, Alexandru Domăneanțu.

Sperăm ca acest conflict să fie cât mai repede aplanat iar elevii acestei școli să nu aibă de suferit de pe urma orgoliilor dintre părți, fie ele de dreapta sau de pe stânga eșichierului politic.

Sergiu TABAN

3 COMENTARII

  1. Mda…. hotărârea a fost dată, când?! Ieri noapte?….. Ajută școala de nu mai pot, au răspuns tuturor solicitărilor directorului…. să vedeți ce curte fantastică au, ce gard superb….. MARI OAMENI cei din CL

  2. „Prostul nu e prost destul,dacă nu i un pic fudul”…
    Un administrator public de comună blochează întrarea în incinta școlii a microbuzului școlar plin cu elevi,dorind ca acel loc să i fie rezervat bolidului său personal, blocând astfel și accesul pietonilor ce doreau să se deplaseze pe trotuar. Asta este România !
    Poliția a constatat oare acest fapt ce contravine legii ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei