24.7 C
Reșița
vineri, 17 septembrie 21

77 de UAT-uri din Caraș-Severin și-au înregistrat proprietățile în sistemul integrat de cadastru și carte funciară

Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Caraș-Severin a încheiat contracte de finanțare a lucrărilor de înregistrare sistematică a imobilelor pe sectoare cadastrale cu toate cele 47 de unități administrativ-teritoriale (UAT) eligibile.

Suma totală alocată pentru înscrierea proprietăților din județul Caraș-Severin în evidențele de cadastru și carte funciară, în anul 2021, este de 7.160.146 lei.

Conform reprezentanților OCPI Caraș-Severin, lucrările de cadastru general se desfășoară în cadrul celei de-a șaptea etape de finanțare a Programului național de cadastru și carte funciară (PNCCF). Deschiderea cărților funciare este gratuită pentru cetățeni, fondurile necesare fiind asigurate din veniturile proprii ale Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), prin OCPI Caraș-Severin.

spot_img

Primarii interesați să înceapă sau să continue lucrările de cadastru general pe sectoare cadastrale au încheiat contracte de finanțare cu OCPI Caraș-Severin.

Pentru a beneficia de fondurile alocate de ANCPI, UAT-urile care au semnat contracte de finanțare cu OCPI Caraș-Severin, trebuie să găsească prestatori în  termen de 60 de zile  de la semnarea contractului de finanțare. ANCPI va efectua plățile către primării după deschiderea cărților funciare aferente imobilelor recepționate.

În anul 2021, fiecare UAT poate primi până la 160.000 de lei pentru înregistrarea proprietăților în sistemul integrat de cadastru și carte funciară.

În prezent, din totalul de 77 UAT- uri din județul Caraș-Severin, au fost cadastrate în proporție de sută la sută două comune (UAT Măureni și UAT Berzovia), iar în alte 28 de  localități se desfășoară lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor în cadrul PNCCF, atât la nivel de UAT, pe sectoare cadastrale, cât și în cadrul POR.

PNCCF are drept scop înregistrarea, gratuită pentru cetățeni, a tuturor imobilelor (terenuri, clădiri și apartamente) din România în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară.

Programul este finanțat din veniturile proprii ale ANCPI – peste patru miliarde de lei, din fonduri externe obținute prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020 – aproximativ 313 milioane de euro, dar și din bugetul local al primăriilor, anunță într-un comunicat de presă OCPI Caraș-Severin.

Mai multe informații referitoare la PNCCF sunt disponibile pe pagina web a ANCPI, www.ancpi.ro

 

Lorena POENARU

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei