28.7 C
Reșița
vineri, 17 septembrie 21

Lucrările de reabilitare a școlilor din Reșița, în diverse stadii! Unde își vor începe cursurile elevii reșițeni?

În acest moment, sunt demarate lucrări de reabilitare prin proiecte europene la 6 instituții școlare din municipiul Reșița, în timp ce la alte 3 licee au fost finalizate recent lucrările de reabilitare a clădirilor.

Este vorba despre Colegiul Național Mircea Eliade, Liceul Teoretic Traian Vuia și la Liceul Teologic Baptist, urmând să se lucreze la amenajarea spațiilor exterioare cu finanțare de la bugetul local. Elevii din aceste școli vor începe cursurile în instituțiile lor de învățământ.

La alte 6 instituții școlare unde sunt demarate lucrări, elevii își vor desfășura cursurile în alte spații de învățământ.

spot_img

La Colegiul Național Diaconovici-Tietz lucrările se estimează a fi finalizate în cursul lunii octombrie 2021; până la acel moment, elevii își vor desfășura cursurile, la fel ca anul școlar trecut, în Corpul E de la Universitatea Babeș-Bolyai și la Școala de Beton.

Potrivit reprezentanților primăriei, la Colegiul Tehnic Reșița termenul de finalizare a lucrărilor de reabilitare este luna iunie 2022. Elevii își desfășoară cursurile în internatul Colegiului Tehnic, unde au fost amenajate săli de clasă pe un etaj, și la Școala Gimnazială Mihai Peia, din apropiere.

La Școala Gimnazială Nr. 8 au fost demarate lucrările de reabilitare în luna august, iar elevii urmează să înceapă anul școlar în clădirea fostului Colegiu Tehnic Cărășan, de pe str. Făgărașului și în corpul B de la Colegiul Național Mircea Eliade (fosta Gimnazială 11), cele două clădiri fiind situate una lângă cealaltă.

De asemenea, la Grădinița PP Dumbrava Minunată au fost demarate lucrările de reabilitare din luna aprilie, iar pentru elevii acestei instituții a fost amenajat parterul căminului 2 de la Liceul Teoretic Traian Vuia.

Tot din luna aprilie au fost demarate lucrările și la Grădinița PP Floarea Soarelui, iar procesul didactic se desfășoară la Grădinița Pinocchio cu grupa de program normal și la parterul Corpului C al Colegiului Național Mircea Eliade (fosta Gimnazială 12) cu celelalte grupe de program prelungit. Grupele de creșă de la aceste două instituții au fost mutate în clădirea Clubului Sportiv Școlar, pe durata lucrărilor de reabilitare.

La Grădinița PN nr. 3 (Muncitoresc) lucrările de reabilitare au demarat în luna august, iar elevii vor începe anul școlar la Școala de Beton, din imediata apropiere.

În același timp, se lucrează și la grădinița cea nouă de pe str. Sportului, din zona Moroasa, lucrările sunt în termen, se fac ultimele sistematizări, urmând să fie finalizate cel mai probabil în luna octombrie 2021. După finalizarea lucrărilor la clădire, acolo vor fi mutați preșcolarii de la Grădinița Semenicul, mai informează reprezentanții administrației local reșițene.

 

Lorena POENARU

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei