1.7 C
Reșița
marți, 30 noiembrie 21

Rugă mare de „Sfântă Mărie Mică”, la Bocșa Vasiova

Primarul în funcție, Mirel Pascu, s-a ținut de promisiune și a readus tradiția la Bocșa Vasiova prin organizarea rugii, în zi de mare sărbătoare pentru creștini, de Nașterea Maicii Domnului.

Fiind și sărbătoarea hramului Bisericii Ortodoxe din localitatea, ziua a început cu Sfânta Liturghie la biserică din Vasiova. Apoi, după amiază, din fața primăriei a pornit alaiul, în frunte cu primarul orașului Bocșa, Mirel Patriciu Pascu.

Tinerii de la Ansamblul Bocșana, coordonați de instructorii Octavian Peptenar și Ilia Ciurcea au deschis Ruga de la Vasiova. Hora din deschidere a fost condusă chiar de edilul orașului Bocșa.

spot_img

Atmosfera a fost întreținută de artiștii Valeria Arnăutu, Dumitru Teleaga și Ramona Faur, cei care i-au ținut la joc pe cetățenii din Vasiova până târziu în miez de noapte.

După aproximativ 10 ani de zile reînodăm o tradiție în cartierul Vasiova din orașul Bocșa, sigur, cu îngăduința bisericii. Vasiova este un oraș mai special, știm bine că este format din cele trei comune, comuna Bocșa Vasiova, comuna Bocșa Română și comuna Bocșa Montană, care s-au unit acum 60 de ani. Chiar anul acesta sărbătorim 60 de ani de la înființarea orașului Bocșa și cred că Vasiova are tradiția ei și merită să o ducem mai departe”, a declarat primarul orașului Bocșa, Mirel Patriciu Pascu.

 

Lorena POENARU

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei