fbpx
11.7 C
Reșița
luni, 27 martie 23

A ajuns prima garnitură de tramvai în Reșița

După ora 2 din noaptea de sâmbătă pe duminică, însoțit de echipaje de poliție, a ajuns prima garnitură de tramvai în municipiul Reșița, prima din cele 13 câte vor fi în total. A fost un drum lung și anevoios, cu un transport agabaritic ce a avut permisiunea de a circula doar noaptea. Plecat de miercurea trecută din Bursa – Turcia, tramvaiul va fi astăzi descărcat și montat pe șine, chiar la intrarea în viitorul depou (zona Kaufland).

De când a sosit și chiar și la această oră, garnitura este păzită de polițiștii locali, cei care dirijează și traficul în zonă, pentru că e ocupată prima bandă și se circulă oricum cu dificultate în zonă. La o primă vedere nu arată deloc rău. Știu, s-a comentat mult în privința culorii, de ce așa și nu altfel, de ce nu s-a făcut un referendum pentru a stabili culoarea… mă rog, fiecare are propriile păreri și dorințe în materie de design.

Transportat cu o platformă pe 8 osii, ancorat bine în mai multe puncte, garnitura a sosit fără probleme deosebite la transport. Nici pe parcursul celor aproximativ 1.200 de Km nu au fost probleme și de astăzi prima garnitură de tramvai poate fi văzută de cei curioși.

spot_img

Au sosit de la fabrica din Bursa și 6 specialiști care vor conlucra cu cei de la PORR pentru a putea descărca în siguranță garnitura și a o așeza pe linie. Se construiește la această oră un fel de rampă pentru a putea fi descărcat. „Nu am știut cum vor să fie descărcat, pentru că puteam să construim o linie provizorie. Acum improvizăm, dar pentru următoarele garnituri vom fi pregătiți“ a afirmat unul dintre reprezentanții firmei PORR.

O echipă destul de numeroasă lucrează la această oră pentru a asigura condițiile de transbordare a garniturii de pe platforma cu care a fost transportat pe șina de tramvai din interiorul depoului.

L-am întâlnit în zonă și pe directorul TUR operator, Dan Jurubescu. Acesta mi-a mărturisit că se lucrează la pregătirea vatmanilor care vor opera pe aceste garnituri, la finalizarea liniei.

„Chiar de mâine o primă echipă va începe cursurile la Timișoara. Chiar dacă pregătirea va dura doar 184 de ore, faptul că se face zilnic atât teorie cât și practică, va întinde cursul pe o perioadă de 3 luni. Avem deja 6 vatmani, pregătim alții și mai avem câteva zeci de cereri pentru aceste posturi. Sunt printre ele și solicitări de la persoane care în prezent lucrează în străinătate și doresc să se întoarcă acasă. Cu siguranță vom apela la ei până la finalizarea lucrărilor la tramvai“.

Cât despre datele tehnice ale tramvaiului pot să vă spun lucruri pe care le-am mai spus în serialul intitulat „Tramvaiul reșițean în imagini de șantier“. Vă reamintesc doar că are dublă cabină, adică nu va fi nevoie să întoarcă la cap de linie, este foarte încăpător, aerisit, modern și…nou.

Mâine (luni 30 ianuarie) va fi organizată o conferință de presă pentru a putea fi prezentată prima garnitură de tramvai sosită astăzi în municipiul de pe Bârzava.

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

1 COMENTARIU

 1. ”O echipă destul de numeroasă lucrează la această oră pentru a asigura condițiile de transbordare a garniturii de pe platforma cu care a fost transportat pe șina de tramvai din interiorul depoului.”

  Oameni serioși!
  Care lucrează și la prelata-copertină, preconizată provizoriu, din ”interiorul” depoului.
  Neconectată (intim) cu canalizarea.
  Asta da organizare de șantier!
  Însă așteptăm conferința de presă …

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei