fbpx
8.7 C
Reșița
joi, 23 martie 23

A fost semnat contractul pentru lotul lipsă din autostrada Lugoj – Deva

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, și reprezentantul asocierii de firme care a câștigat licitația, au semnat astăzi, la Timișoara, contractul pentru proiectarea și execuția secțiunilor E și D din Lotul 2 al autostrăzii Lugoj – Deva, inclusiv porțiunea cu tuneluri dintre Margina și Holdea. Oferta desemnată câștigătoare a fost depusă de Asocierea S.C. Spedition UMB SRL – S.C. Tehnostrade SRL – S.C. SA & PE Construct SRL – Euro-Asfalt d.o.o., având prețul de 1.826.845.634,11 lei, fără TVA.

„Construcția tronsonului cu tuneluri (Margina-Holdea) de pe Autostrada Lugoj-Deva a intrat în linie dreaptă. Am semnat astăzi contractul de finanțare pentru construcția secțiunilor E și D ale Lotului 2 al acestei autostrăzi.

Cel mai important obiectiv al proiectului este reprezentat de cele două tuneluri dintre Margina și Holdea, solicitate prin acordul de mediu.

spot_img

Constructorul român căruia i-a fost atribuit contractul a demonstrat până acum că respectă termenele contractuale și chiar poate finaliza lucrările mai devreme.

De aceea, mă aștept ca și acest contract în valoare de 1, 826 de miliarde de lei (fără TVA), finanțat preponderent prim PNRR, să fie predat CNAIR cel mai târziu la finalul anului 2026”, anunațat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Durata contractului este de 45 de luni: 11 luni perioada de proiectare și 34 de luni perioada de execuție a lucrărilor.

Cele două tuneluri care vor fi construite în cadrul secțiunii vor avea fiecare o lungime de aproximativ 2,13 km și vor fi formate din două galerii unidirecționale.

Licitația pentru acest proiect extrem de întârziat a fost reluată în luna iunie, după ce fosta procedură lansată încă din 2019 a fost anulată deoarece singura ofertă (depusă de o firmă din Turcia) a fost declarată neconformă.

Karina TINCUL

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

1 COMENTARIU

  1. Unde e poza cu pamblica semnarii documentului?
    Dar unde e painea cu sarea? Unde sunt copiii adusi din scoli, imbracati in ie?
    Deja nu mai e romanesc si in curand ne zice moscova ca ne acapareaza din nou Bruxellul si UE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei