fbpx
-1.3 C
Reșița
miercuri, 01 februarie 23

A început simularea examenului de Bacalaureat 2022

Elevii claselor a XII-a şi a XIII-a de liceu susțin, de astăzi și până în 31 martie 2022, probele scrise din cadrul simulării examenului de bacalaureat 2022, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației.

Astăzi, 28 martie 2022, s-a desfășurat prima probă scrisă a simulării examenului de Bacalaureat, la disciplina Limba și literatura română. În Caraș-Severin au fost prezenți 1402 elevi (66,10%), 719 nu s-au prezentat la examen, din care 484 din clasa a XIII-a seral.

Marți, 29 martie 2022, va avea loc proba obligatorie a profilului, iar miercuri proba la alegere a profilului și specializării. Elevii care studiază în limba minorităților naționale vor susține pe 31 martie probă scrisă la Limba și literatura maternă. Rezultatele vor fi afișate pe 14 aprilie.

spot_img

Rezultatele obținute de elevi la simulare sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care acestea s-au desfășurat, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.

Rezultatele obținute la simulare nu se contestă și nu se trec în catalog. Totuși, în situațiile excepționale în care se dorește consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesați, a precizat Prof. Ion CHIOSA, purtător de cuvânt al ISJ Caraș-Severin.

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei