fbpx
-1.3 C
Reșița
joi, 26 ianuarie 23

Abandonul școlar, în atenția deputatului PSD Marius Damian

Deputatul Partidului Social Democrat, cărășeanul Romulus-Marius Damian, membru în Comisia pentru Învățământ din Parlamentul României, trage un semnal de alarmă cu privire la creșterea numărului de copii care au abandonat școala în perioada pandemiei.

De asemenea, acesta explică ce face PSD pentru ca rata abandonului școlar din România să scadă semnificativ:

Odată cu pandemia, rata abandonului școlar a reprezentat un motiv de îngrijorare majoră privind viitorul elevilor din România. În timpul pandemiei am susținut eliminarea învățământului în online, întrucât am avut de a face cu tot mai mulți elevi care renunțau la școală, pe diferite motive, ceea ce a dus la concluzia că un învățământ în online nu este deloc benefic pentru sistemul educațional.

spot_img

Reducerea abandonului școlar nu este doar un număr pe hârtie, reprezintă viitorul copiilor noștri. Din acest motiv, PSD face tot ce îi stă în putință pentru a introduce programe în sistemul educațional, care să diminueze riscul de renunțare la educație.

Programul Școlar pentru Reducerea Abandonului Școlar este cuprins în Proiectul Național de Reforme „România Educată” și a fost aprobat de Comisia Europeană pentru finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență cu o valoare de 543 milioane de euro. Prin acest program se urmărește nu doar diminuare numărului celor care renunță la studii, dar și urmărirea unor rezultate cât mai bune la examenele precum Capacitatea Națională sau Bacalaureatul.

Viitorul copiilor din România stă în mâinile noastre și vom face tot ce ne stă în putința pentru a veni în sprijinul acestora. Susțin educația în România dintotdeauna și nu voi înceta să vin în sprijinul copiilor. Copiii din România merită acest lucru“, a afirmat deputatul PSD de Caraș-Severin, Romulus Marius Damian.

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

1 COMENTARIU

  1. ”Viitorul copiilor din România stă în mâinile noastre și vom face tot ce ne stă în putința pentru a veni în sprijinul acestora.”

    Da?
    Atunci ”decimați” radical judecătoresele, DGASPC-sele, DASC-sele și procuroresele care pretind că ele apreciază în ”interesul superior al copilului”, plasamentul și viitorul acestuia.
    Adică intrați cu plugul în ”coana justițica” și poate că vă acceptă alții cândva în Schengen …

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei