fbpx
4.7 C
Reșița
miercuri, 17 aprilie 24

Accidentele de circulație se țin lanț pe DN6, în județul Caraș-Severin

Accidentele de circulație se țin lanț zilele acestea pe DN6, în județul Caraș-Severin. Șase persoane și-au pierdut viața și alte patru au fost grav rănite în urma accidentelor petrecute pe DN6 în ultimele două săptămâni. Alte două accidente au avut loc în această dimineață. Din fericire, fără victime, conform primelor informații.

Primul accident a avut loc în zona localității Slatina Timiș, unde un autotren a pătruns pe contrasens și a acroșat un autoturism. Cel de-al doilea accident a avut loc în apropiere. Din cauza neadaptării vitezei la condițiile de carosabil umed, un autotren a ieșit în decor. Traficul în zonă se desfășoară pe jumătate de cale până la ora 12:00.

Pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, polițiștii rutieri din Caraș-Severin și Mehedinți au desfășurat la fialul săptămânii trecute acțiuni comune pe DN 6.

În urma acțiunilor desfășurate pe parcursul a 3 zile, polițiștii au aplicat aproape 550 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 215.525 lei. De asemenea, au fost reținute în vederea suspendării 110 permise de conducere, dintre care cele mai multe pentru nerespectarea regulilor privind depășirea, 87 de permise de conducere, restul fiind reținute pentru depășirea limitelor legale de viteză cu mai mult de 50 km/h.

Dintre cele 542 de sancțiuni contravenționale aplicate, 300 au fost aplicate pentru depășirea limitelor legale de viteză impuse pe tronsonul de drum”, precizează Alina Boeru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Caraș-Severin.

Pentru o călătorie lipsită de evenimente neplăcute, Inspectoratul de Poliție Județean Caraș-Severin recomandă conducătorilor auto adoptarea unei conduite preventive în trafic, precum și respectarea regulilor de circulație:

  • Adaptați permanent viteza de rulare la condițiile de drum și trafic.
  • Circulați cu o viteză care să permită oprirea în siguranță, în condiții de carosabil umed sau alunecos, având în vedere că distanța de frânare în astfel de condiții este mult mai mare.
  • Evitați acționarea bruscă a sistemului de frânare și a mecanismului de direcție, deoarece autovehiculul pe care îl conduceți poate derapa.
  • Folosiți cu precădere frâna de motor atunci când rulați pe un carosabil alunecos.
  • Nu efectuați depășiri riscante și respectați limita legală de viteză!

 

Karina TINCUL

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei