fbpx
11.7 C
Reșița
duminică, 03 martie 24

Din nou despre lipsa de medicamente din spitale!

Pentru că subiectul suscită în continuare interes, mai ales pe rețelele de socializare și mai puțin în birourile somptuoase ale politicienilor noștri, voi continua cu încăpățânare să-l aduc în discuție sperând că, cu ajutorul dumneavoastră, participanții la aceste discuții, să mișcăm căruța din loc.

De curând, primarul Reșiței punea LIPSA DE MEDICAMENTE DIN SPITALUL JUDEȚEAN, cu cele 3 staționare ale sale, pe seama fondului de salarii care reprezintă, zice domnia sa, 90% din bugetul anual. O fi! Al primăriei Reșița este cu 10 % mai puțin (!?!?).

Dar, întreb eu, care este vina bolnavilor? Căci eu, de curând pacient, timp de o lună, al SJUR, în numele lor vorbesc. Ce vină are cetățeanul reșițean că stăpânii SJUR, Consiliul Județean și Ministerul Sănătății, nu asigură un buget anual corespunzător în care să intre și medicamentele și țigla de pe clădire, și capacul de la wc și gazul și curentul.

Or fi salariile prea mari? Poate salariile unor medici sunt mai mari decât ale unor directori din Primărie, dar se compară munca unora cu a celorlalți? Una este să supraveghezi cum se toarnă asfalt și alta-i să salvezi vieți zilnic, oră de oră. Ce ziceți?

Problemele financiare ale SJUR nu sunt de ieri, de un an sau doi, ci de zeci de ani. Datoriile spitalului reșițean nu sunt curente, ci vin, cu penalizările de rigoare, de foarte mulți ani, timp în care, cu ajutor din interior, bugetul spitalului a fost spoliat și căpușat de firme ale baronilor locali, unii fiind chiar doctorii spitalului. Buget din care s-au înfruptat pe vomitate și baronii locali, membri de vază ai partidelor politice.

În concluzie (pentru acum, căci voi reveni sistematic), noi reșițenii vrem să fim îngrijiți cum se cuvine în SPITALUL JUDEȚEAN, tratați cu medicamentele din farmacia spitalului, iar politicienii noștri, pe lângă concluzii, să găsească și soluții, mai ales pe termen mediu și lung.

Până la megaspitalul dintre coperțile unui dosar-proiect aveți obligația să nu ne lăsați să murim ca niște animale, în actualul spital! Repet, ESTE O OBLIGAȚIE!

Mihai SPRÎNCEANĂ

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei