fbpx
4.7 C
Reșița
miercuri, 17 aprilie 24

(FOTO+VIDEO) Şase afgani, sprijiniţi de un român, depistaţi la graniţa cu Serbia

Poliţiştii de frontieră din zona de vest a țării au depistat în cadrul unei acţiuni pe linia migraţiei ilegale, într-un autovehicul condus de un cetăţean român, şase cetăţeni afgani. Şoferul este cercetat pentru infracţiunea de trafic de migranţi, fiind arestat pentru 30 de zile.

Polițiștii au oprit pentru verificări, un autovehicul condus de un cetăţean român. În urma controlului efectuat s-a constatat ca în interior se aflau, în calitate de pasageri, şase cetăţeni străini, toţi bărbaţi. Poliţiştii de frontieră i-au condus pe cetăţenii străini şi pe şofer la sediul instituţiei pentru cercetări, unde li s-a făcut triajul epidemiologic de către echipajul medical sosit la faţa locului.

În cadrul verificărilor, s-a stabilit faptul că pasagerii sunt cetăţeni afgani cu vârste cuprinse între 18 şi 22 de ani şi au trecut ilegal frontiera din Serbia în România, pe jos, pe la frontiera verde. Șoferul autovehiculului, un bărbat  în vârstă de 51 ani, a declarat că intenţiona să îi ajute pe cei şase cetăţeni străini să ajungă în municipiul Timişoara.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cei şase cetățeni străini. Totodată, şoferul autoturismului este cercetat pentru infracţiunea de trafic de migranţi,  iar judecătorul de drepturi și libertăţi din cadrul Tribunalului Timiş a admis propunerea procurorului de caz, fiind dispusă cercetarea bărbatului în stare de arest preventiv pentru 30 de zile.

Dan AGACHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei