fbpx
19.7 C
Reșița
duminică, 28 mai 23

Adio, compensare la carburanți

Premierul României, Nicolae Ciucă a anunțat în ultima ședință de Guvern din acest an, că de la 1 ianuarie nu se va mai acorda compensarea de 50 de bani/litru la carburanți pentru că prețurile au scăzut. Potrivit premierului, măsura va fi reintrodusă în cazul unei noi scumpiri a carburanților.

„Dacă inițial măsura nu părea să fie una care să producă efecte, iată că la sfârșitul anului putem constata că a fost o măsură bună, prețul la carburant ajungând la un nivel de dinainte ca măsura să fi fost decisă la nivelul Guvernului. Trebuie să anunțăm că începând de la 1 ianuarie 2023 ea nu va mai funcționa, în schimb este o decizie de suspendare, Guvernul fiind pregătit ca în măsura în care prețurile au o evoluție care să depășească puterea de cumparare să o aplicăm din nou”, a declarat Ciucă.

Măsura de compensare a carburantului la pompă a fost introdusă de la 30 iunie 2022, iar scoaterea acesteia, coroborată cu dorința Executivului de a supraimpozita veniturile distribuitorilor va conduce cel mai probabil la o nouă creștere a prețului benzinei și motorinei la pompă.

spot_img

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei