fbpx
30.7 C
Reșița
sâmbătă, 13 iulie 24

Adio, șase case din meditații!

„Ghinion“, cum ar spune un celebru personaj politic, încă aflat în funcție; ghinion. Curat ghinion aș adăuga eu, parafrazând o celebră expresie a lui Caragiale.

Prezidentul Iohannis s-a făcut remarcat în primul interviu după câștigarea primului mandat la Cotroceni prin celebra expresie „Ghinion“, referitoare la dascălii din România care din leafă nu-și permit să trăiască de la avans la plată, de unde să mai pună deoparte pentru 6 case.

Acum, după 9 ani, un alt „ghinion“ îi lovește pe dascăli, amăgiți și duși cu zăhărelul de guvernanți, în ceea ce privește majorările salariale promise. Profesorii au voie să facă meditații fiscalizate cu copii din afara cursurilor, dar nu cu cei de la clasă. Altfel, pot fi sancționați până la concediere sau suspendarea de la catedră până la 7 ani de zile. Până acum, sancțiunile din partea Ministerului Educației erau mult mai blânde și foarte rar puse în aplicare. Acum gradul de severitate a crescut pentru astfel de abateri.

Altfel spus, nu prea mai merge fofârlica cu „dacă nu facem meditații în privat… nu te trec clasa“. Ghinion curat pentru profesori, ghinion și pentru Iohannis care, după încheierea mandatului de președinte, nu va mai putea să… dea meditații, pentru încă 6 case. Curat ghinion.

Tot pe lista abaterilor disciplinare sunt: faptele de violență fizică și verbală împotriva elevilor, fapte care pot pune în pericol sănătatea copiilor, manifestarea convingerilor politice sau religioase în școală, încălcarea statutului și a normelor dascălilor, dar și alte fapte care să aducă prejudiciu de imagine instituției de învățământ în care lucrează.

Se pare că Ministerul Educației va începe un curs intensiv, cu sancțiuni disciplinare, pentru dascăli. Nu de alta, dar educația elevilor în școală a devenit… materie opțională. Poate le iese pasiența cu profesorii, nu știu.

Dan AGACHE

1 COMENTARIU

  1. ”… Până acum, sancțiunile din partea Ministerului Educației erau mult mai blânde și foarte rar puse în aplicare. Acum gradul de severitate a crescut pentru astfel de abateri …”

    Asta înseamnă că ceva milițieni au ajuns deja și pe acolo, cu ura lor viscerală față de tot ce însemnă educație sau intelect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei