fbpx
4.7 C
Reșița
miercuri, 17 aprilie 24

Afaceri miniere cu iz penal

Polițiști de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin, sub coordonarea prim-procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin, au pus ieri 30 ianuarie în executare, 4 mandate de percheziție domiciliară, emise de Tribunalul Caraș-Severin, în județele Caraș-Severin, Prahova și Sectorul 2 București, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală, abuz în serviciu și executarea de activități miniere fără permis sau licență.

În urma activităților au fost ridicate documente contabile de interes în cauză, iar 3 persoane au fost conduse la audieri.

În fapt, din cercetări rezultă presupunerea rezonabilă că administratorul unei societăți comerciale nu ar fi evidențiat în evidențele contabile ale societății, operațiunile de comercializare a unor cantități importante de cărbune energetic, estimat la 15,9 milioane de lei, exploatate din perimetrul Lichidia-UAT Bozovici și zonele învecinate, se precizează într-un comunicat al IPJ Caraș-Severin.

 

Cărbunele exploatat ar fi fost comercializat ulterior către mai multe societăți comerciale și regii autonome din țară.

La activități au participat polițiști de la Secția 6 Poliție Rurală Bozovici și polițiști de la serviciile de investigare a criminalității economice din cadrul Poliției Sectorului 2 București și Inspectoratului de Poliție Județean Prahova.

Dan AGACHE

1 COMENTARIU

  1. ”În fapt, din cercetări rezultă presupunerea rezonabilă …”

    Rezultă prin indicii temeinice că poza cu triplă linie ferată electrificată nu este una din Bozovici ci una falsificată sub sigla poliției române.
    Ca de obicei, nu?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei