fbpx
4.7 C
Reșița
miercuri, 17 aprilie 24

Despre noroc, bani și politichie în ședința cu scântei a Consiliului Județean Caraș-Severin

„Când s-o-mpărțit norocul, fost-am eu dus la lucru” – cam așa au zis probabil primarii liberali din Caraș-Severin la ședința ordinară a Consiliului județean de la sfârșitul lunii ianuarie. Numai că nu a fost vorba despre noroc, ci despre bani și …politică.

Pentru repartizarea sumei destinată asfaltărilor sau reparațiilor drumurilor comunale, față de propunerea inițială din proiectul de hotărâre, grupul PSD al consilierilor a venit cu un amendament, care a răsturnat complet situația și a provocat discuții aprinse, ținând cont și de prezența primarilor la această reuniune.

Amendamentul a fost prezentat de consilierul PSD, Ioan Crina, care a explicat că documentul a fost semnat de toți cei 18 consilieri PSD și aliați, și care dețin acum majoritatea vorturilor în plenul forului județean. Drept urmare, proiectul de hotărâre a fost adoptat în forma propusă de PSD.

Nu am alocat bani la orașe pentru drumurile comunale, pentru că totuși comunele au mai mare nevoie de bani decât orașele, chiar dacă și ele au două-trei stăzi din această categorie”- a explicat liderul grupului PSD din CJ Caraș-Severin, Ioan Crina.

Tot acesta a afirmat că următorul proiect de hotărâre, care viza repartizarea sumelor pentru echilibrarea bugetelor locale a fost retras, pentru că ceilalți „s-au supărat”.

„Ați văzut că am depus și aici un amendament semnat de toți cei 18 consilieri ai noștri. Sigur că e supărare mare, că până acuma ei veneau cu bugetul, îl puneau în față,  ne spuneam și noi părerea, se vota și gata. Acum probabil s-au supărat pentru că și-au dat seama că vor pierde la vot” – a  mai explicat consilierul PSD faptul că inițiatorul proiectului, Romeo Dunca, l-a retras de pe ordinea de zi.

Ioan Crina a mai spus că și la ședința următoare, când proiectul de hotărâre va fi supus din nou votului, vor veni cu același amendament.

Iar o discuție pe această temă între președintele Consiliului județean, Romeo Dunca și consilierul PSD, Ioan Crina, ar fi decurs așa:

Aveți aceeași părere ca și mine, să împărțim banii jumi-juma? Nu, domnule. Atunci nu are rost să discutăm, discutăm în ședință. Vi se pare corect modul ăsta de abordare? Deci m-a sunat personal și m-a întrebat dacă suntem de acord cu 50%, și când am spus că nu, răspunsul a fost: bine, atunci ne măcelărim în ședință”- a mai explicat Ioan Crina la o discuție cu presa.

Astfel de discuții în contradictoriu vor fi de așteptat și în ședința viitoare a Consiliului județean, atunci când proiectul de hotărâre privind repartizarea sumelor pentru echilibrarea bugetelor locale va fi reintrodus pe ordinea de zi.

Daniela TUDOR

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei