1.7 C
Reșița
duminică, 27 noiembrie 22

Afară-i vopsit gardul, înăuntru….

Plenul Senatului a votat miercuri, 21 septembrie, cu 91 de voturi pentru, 22 împotrivă şi 4 abţineri, un proiect de Ordonanţă în care au fost introduse două amendamente UDMR care prevăd majorări salariale pentru parlamentari şi primari.

Decizia vine la puțin timp după ce Curtea Constituțională a admis o sesizare USR care împiedica majorarea salariilor demnitarilor. Partidul condus de Cătălin Drulă a acuzat apoi un tertip al coaliției PSD-PNL-UDMR prin care s-a reintrodus creşterea salariilor parlamentarilor şi primarilor.

Acum, senatorii UDMR au depus un prim amendament, imediat după decizia CCR, care să indexeze indemnizațiile cu salariul minim din 2021, pentru că salariul minim a crescut de la 2.080 lei în 2019 la 2.300 lei în 2021, a scris Economedia. Senatorii UDMR au mai introdus încă un amendament care majorează cu 25% salariile angajaților din Secretariatul General al Guvernului, Parlament, Consiliul Legislativ și Administrația Prezidențială, implicați în procesul legislativ, pe durata desfășurării acestei activități.

spot_img

Acestea sunt faptele; după votul senatorilor, acordat cu o largă majoritate, PSD a transmis că nu mai este de acord ca salariile parlamentarilor să fie majorate. Social-democrații au transmis tot miercuri, că vor propune în coaliția de guvernare ca legea adoptată de Senat pentru creșterea salariilor demnitarilor să se aplice doar aleșilor locali.

Eu unul nu mai înțeleg nimic și poate nici nu e nimic de înțeles. Acolo, în lumea lor, aleșii neamului, „unșii lui Dumnezeu“ pe pământ românesc fac cam ce îi taie capul. Cam tot așa au apărut și pensiile speciale și salariile nesimțite.

Cineva mai cu capul pe umeri și cu frica de… electorat s-a gândit că într-o astfel de perioadă nu dă bine să se știe că aleșii își majorează iarăși veniturile, așa că au anunțat că „vor propune în coaliția de guvernare ca legea adoptată de Senat pentru creșterea salariilor demnitarilor să se aplice doar aleșilor locali“.

Păi, de ce acum? Nu trebuia discutată înainte de votul din Senat? Sau senatorii nu țin cont de discuțiile din coaliția de guvernare? Sau s-a prins țugulanul că iar aplicați principiul cine împarte, parte își face și încercați să dregeți busuiocul acum.

E drept, sunt angajați din primării (în principal în cele din localitățile rurale) care trăiesc și ei, asemeni milioanelor de pensionari și salariați cu venitul minim, la limita subzistenței. E foarte adevărat că s-au scumpit toate și tăvălugul nu se oprește aici. Dar toate acestea nu vă dau vouă dreptul să vă măriți încă o dată (a câta oară) leafa. Și asta pentru eu și asemeni mie foarte mulți cetățeni ai acestei țări, consideră că nu meritați.

Așa că, indiferent de discuțiile din coaliție, încercați să vă gândiți și la alții, nu doar la voi. Un părinte responsabil nu se atinge de mâncare până când toți copii se satură. Dar în cazul vostru trebuie să vă săturați voi prima dată (deși asta nu cred să se întâmple vreodată) și abia apoi vă gândiți să aruncați niște ciosvârte și poporului.

Și asta pentru că sunteți convinși că indiferent de ce faceți, la alegeri veți obține din nou votul popular. Atât de popular încât a devenit nereprezentativ. E suficient să vă votați voi între voi pentru a mai prinde un mandat.

Sursă foto: digifm.ro

Dan AGACHE

 

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei