1.7 C
Reșița
duminică, 27 noiembrie 22

Senatorul Marcel Vela vine cu vești bune pentru cărășeni

Conducta BRUA și Stația de Gaze Naturale de la Jupa sunt o realitate în județul Caraș-Severin. Finalizarea acestora vor conduce la posibilitatea alimentării cu gaze naturale a mii de familii din județ. Despre acest proiect, parte a promisiunilor electorale din campania de alegeri de acum 2 ani, senatorul PNL de Caraș-Severin a afirmat:

„Construcția magistralei de gaze naturale Orșova-Caransebeș se va realiza în următorii doi ani (există proiect, autorizație de construire și finanțare integrală). Ambele investiții oferă șansa și debitul necesar pentru realizarea sau extinderea rețelelor de gaze naturale în cât mai multe localități din Caraș-Severin“.

Senatorul liberal de Caraș-Severin, președinte al organizației județene PNL, Marcel Vela, a mai venit cu o informație de interes pentru cei ce folosesc în prezent lemnul ca sursă de încălzire:  „O măsură utilă și pentru bănățenii care se încălzesc folosind încă lemnul de foc“ și l-a citat pe premierul Nicolae Ciucă:

spot_img

„Am stabilit în Coaliția de guvernare, că prețul lemnului și al produselor din lemn utilizate pentru încălzire va fi plafonat pentru o perioadă de 6 luni. Am cerut Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor să demareze procedura de elaborare a actului normativ în vederea plafonării prețului lemnului de foc. Conform discuțiilor, proiectul va cuprinde mai multe măsuri de sprijin pentru populație, printre care și limitarea temporară a exporturilor lemnului de foc și a produselor derivate pentru încălzire, atât la nivel intracomunitar, cât și în afara UE“.

„Toate aceste măsuri sunt menite să susțină bunăstarea familiilor din România. Lemnul este o resursă de bază pentru milioane de români care se încălzesc cu ajutorul sobelor sau al centralelor pe lemne. Acoperim cât mai multe probleme cauzate de criza energetică, iar măsurile adoptate sunt menite să ajute cât mai mulți oameni“, a mai afirmat Nicolae Ciucă, citat de senatorul PNL de Caraș-Severin, Marcel Vela.

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

1 COMENTARIU

 1. ”Am cerut Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor să demareze procedura de elaborare a actului normativ în vederea plafonării prețului lemnului de foc.”

  Plafonarea prețului lemnului de foc de la Carrefour (dublu) sau de la Hornbach ?

  **Link-urile nu sunt permise!**

  **Link-urile nu sunt permise!**

  Că … pe la alții deja nu mai este pe stoc:

  **Link-urile nu sunt permise!**
  Cărbunele rămâne neplafonat la ăștia mai tuciurii (în cerul gurii)?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei