fbpx
28 C
Reșița
marți, 16 aprilie 24

Aflați „Cum respiră pământul”, la Muzeul Banatului Montan din Reșița

Vulcanii noroioși de la Pâclele Mici din județul Buzău, ajung la Reșița, la Muzeul Banatului Montan. Este vorba despre expoziția personală itinerantă a regizorului și artistului fotograf bucureștean, Dan Mihalcea, intitulată „Cum respiră pământul”.

Intenționat nu am pus nici un semn de punctuație la finalul titlului pentru ca fiecare privitor să îl pună pe cel pe care simte că se potrivește cel mai bine din punctul lui de vedere. Poate să fie semnul întrebării, poate să fie semnul exclamării, poate să rămână fără, sau poate să fie cu virgulă după primul cuvânt și, la fel, pot să fie din nou două posibilități cu semnele de punctuație aduse în discuție. Fiecare variantă are altă semnificație pe care privitorul o poate descoperi”– a afirmat autorul.

Dan Mihalcea este regizor de film și televiziune, director de imagine și artist fotograf. A absolvit cursurile Facultății de Arte din cadrul Universității „Hyperion” în specializarea „regie de film și televiziune” unde a făcut și cursurile de master, iar în prezent este doctorand la Facultatea de Teatru și Film din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

Expoziția a fost plănuită încă din toamna anului trecut și ar fi trebuit să aibă loc chiar de Ziua Pământului, dar am amânat-o câteva zile, ca să nu se suprapună cu altă expoziție din muzeu”- a spus managerul muzeului din Reșița, Livia Magina.

Expoziția cuprinde  20 de fotografii în format mare, de 84/60 de cm, și va fi vernisată luni, 25 martie, de la ora 12. Aceasta va fi deschisă până în 19 aprilie.

Până acum, expoziția a mai fost prezentată în alte 11 localități din țară, și va mai fi prezentată apoi în alte 10 orașe din țară.

Daniela TUDOR

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei