fbpx
4.7 C
Reșița
miercuri, 17 aprilie 24

Ajutoare de urgență pentru familiile afectate de inundații din Caraș-Severin

148 de familii din județul Caraș-Severin, afectate de inundațiile din acest an, vor primii ajutoare de urgență în sumă totală 396.500 lei. Decizia Executivului s-a materializat printr-o hotărâre de Guvern, nr. 559/2023.

A fost instituită acordarea de ajutoare de urgență pentru sprijinirea populației afectate de inundații, alunecări de teren, fenomene meteorologice deosebite, produse în anul 2023. Pentru județul Caraș-Severin au fost aprobate ajutoare de urgență în cuantum cuprins între 1.500-4.000 lei/familie pentru un număr de 148 gospodării afectate de fenomenele meteo, din localitățile: Bănia, Berzovia, Bocșa, Brebu, Câlnic, Cârnecea, Dognecea, Doman, Gârliște, Giurgiova, Goruia, Naidăș, Reșița, Slatina Nera, Secășeni, Secu și Șoșdea.

AJPIS Caraș-Severin va vira de astăzi, 10 noiembrie, sumele aferente ajutoarelor de urgență atât prin intermediul Poștei Române (pentru cei care au optat pentru primirea banilor prin mandat poștal) cât și în conturile bancare (pentru cei care au optat pentru cont bancar).

Dan AGACHE

3 COMENTARII

 1. Care urgentă? Pai inundațiile au fost in Aprilie, mai, Iunie…Acum suntem in mijlocul lunii Noiembrie! Poate din fondul… “ de urgentă”! Grea este limba noastra!

  • La 12 iunie a.c. a demisionat Ciucă iar la 22 iunie a și emis Ciolacu HG 559/2023, însă:
   ”(1) Ajutoarele de urgență nominale se aprobă prin notă de către ministrul muncii și solidarității sociale sau de persoana desemnată în acest scop, pe baza borderourilor întocmite de către agențiile pentru plăți și inspecție socială din …
   (2) Borderourile prevăzute la alin. (1) se avizează de primarii localităților afectate și de prefecți și conțin …”
   etc., etc. …

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei