fbpx
16 C
Reșița
vineri, 01 decembrie 23

Aproape 100 de kg de articole pirotehnice confiscate de polițiștii cărășeni

În urma activităților de control efectuate pe linia respectării prevederilor legale privind deținerea, comercializarea, importul, depozitarea și folosirea articolelor pirotehnice, polițiștii de la Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Caraș-Severin și Polițiile Caransebeș, Moldova Nouă, Anina, Bocșa și Oravița au ridicat, în doar două zile, 98 de kilograme de articole pirotehnice deținute fără drept, fiind întocmite 10 dosare penale pentru nerespectarea regimului materiilor explozive și orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept.

De asemenea, a fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 3.000 de lei, pentru utilizarea fără drept a articolelor pirotehnice la o distanță mai mică de 50 de metri de locuințe.

Reprezentanții IPJ Caraș-Severin reamintesc că în conformitate cu legislația în vigoare, orice operațiune cu articole pirotehnice fără drept constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă. De asemenea, folosirea petardelor din categoria P1, de tip „emițător de sunet”, în scop de divertisment, este interzisă de lege.

Pentru a preveni incidentele nedorite și chiar victimizarea populației prin folosirea unor materiale pirotehnice neconforme prevederilor legale, precum și pentru menținerea unui climat de siguranță publică în preajma sărbătorilor de iarnă, cetățenii au obligația de a achiziționa doar obiecte pirotehnice permise de lege.

Dan AGACHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei