22.7 C
Reșița
vineri, 30 septembrie 22

„Mai devreme de doi ani nu putem avea spital modular la Caransebeș“, afirmă Adrian Dumbravă

Gestionarea pandemiei a devenit în ultimii doi ani o prioritate absolută pentru autoritățile locale și pentru managerii și administratorii celor două mari spitale din Caraș-Severin: Spitalul Județean de Urgență din Reșița și cel Municipal din Caransebeș.

O variantă de a degreva aglomerațiile din cele două unități sanitare a fost construcția de spitale modulare, ce urmau să asigure câteva zeci de paturi pentru pacienții infectați, precum și câte o secție de terapie intensivă, toate ridicate cu finanțare europeană.

Atâta doar că de la dorință la putință, lucrurile trec prin tradiționala birocrație mioritică. Într-o emisiune live la Reper24, managerul Spitalului Municipal din Caransebeș, Adrian Dumbravă nu se arată foarte optimist în ceea ce privește momentul inaugurării unui astfel de spital la Caransebeș:

spot_img

În acest moment lucrăm la caietul de sarcini care va fi scos la licitație. Aici, termenele optimiste ar fi (dacă scăpăm de contestatarii de profesie), ca în 3 luni de zile să putem atribui execuția spitalului; cel pesimist se duce la 12 luni. Odată trecută această etapă, termenul de execuție ar trebui să fie (după experiența mea) de cel mult 9 luni de zile“, a precizat Adrian Dumbravă.

Finanțarea spitalului modular de la Caransebeș este semnată cu Ministerul Dezvoltării, iar cele 3 milioane de euro necesare sunt asigurate printr-un proiect european. Va avea 60 de paturi, din care 10 pentru o secție de ATI, iar celalte 50 vor fi distribuite în două secții: infecțioase și pneumologie.

Mi-aș dori ca după încheierea pandemiei, cele două secții externe ale Spitalului Municipal din Caransebeș, pneumologie și infecțioase, să rămână în acest spital modular, până când vom reuși să ridicăm un nou spital municipal în Caransebeș“, a mai afirmat managerul Adrian Dumbravă.

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei