fbpx
6 C
Reșița
duminică, 10 decembrie 23

Aproape 1700 de absolvenți de liceu susțin în această perioadă examenul de Bacalaureat

Elevii de clasele a XII-a zi și a XIII-a seral susțin probele de evaluarea competențelor lingvistice și digitale în perioada 6-16 iunie 2022. În județul Caraș-Severin s-au înscris la aceste probe 1687 de candidați. Probele de evaluare a competențelor se vor susține astfel:

6 – 8 iunie: Proba A – evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română;
8 – 9 iunie: Proba B – evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă;
8 – 10 iunie: Proba D – evaluarea competențelor digitale;
14 – 16 iunie: Proba C – evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională.

Potrivit procedurii, nivelurile de competență lingvistică de comunicare orală în limba română/limba maternă, sunt, în ordine: utilizator mediu, utilizator avansat și utilizator experimentat, a precizat purtătorul de cuvânt al ISJ Caraș-Severin, profesor Ion Chiosa.

Rezultatele obținute de fiecare candidat la probele de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, în limba maternă și într-o limbă de circulație internațională nu se exprimă prin note sau prin calificative admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competență corespunzător, în funcție de grilele naționale sau europene. De asemenea, rezultatele probei de evaluare a competențelor digitale se exprimă tot prin stabilirea nivelului de competență, în raport cu standardele europene recunoscute în domeniu și în conformitate cu prevederile metodologiei de examen.

Probele scrise din sesiunea iunie-iulie 2022 a examenului de Bacalureat încep luni, 20 iunie, cu examenul la Limba și literatura română. Proba obligatorie a profilului este programată marți, 21 iunie, fiind urmată miercuri, 22 iunie, de proba la alegere a profilului și specializării. Proba la Limba și literatura maternă se va desfășura joi, 23 iunie.

Dan AGACHE

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei