1.7 C
Reșița
duminică, 27 noiembrie 22

Asistența medicală și scepticismul cărășenilor: „Noi ne prezentăm la doctor când nu mai putem!”

În cadrul ședinței Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice, directorul Direcției de Sănătate Publică Caraș-Severin, Dănilă Miloș a precizat că în perioada pandemiei județul Caraș-Severin a fost în afara riscului epidemiologic de Covid pentru că au fost create o serie de măsuri care să stopeze evoluția virusului la nivelul județului. Numărul de morți din totalul îmbolnăvirilor în județul Caraș-Severin a fost însă cu mult peste media pe țară, iar prefectul Ioan Dragomir a cerut o explicație în acest sens.

„Ar fi mai multe cauze care au condus la decesul unui număr așa de mare de persoane: populația îmbătrânită, apoi faptul că județul a avut o rată de vaccinare, începând cu 2020, sub media națională și a treia cauză ar fi că județul nu se compară la nivelul asistenței medicale cu județul Timiș și apoi noi ne prezentăm la doctor când nu mai putem!”, precizează directorul DSP Caraș-Severin, Dănilă Miloș.

O intervenție în acest sens a avut și medicul Laurențiu Mărțuică, din partea CAS Caraș-Severin, care a întărit convingerea că principala cauză care a dus la mortalitate crescută în Caraș-Severin din cauza Covid ar fi fost prezentarea tardivă și extrem de tardivă a pacienților la unitățile sanitare.

spot_img

Șansa de a ține însă sub control virusul se află în vaccinare, mai precizează medicul Mărțuică, vaccinurile performante fiind cele care ne-au scos din pandemie.

Vaccinul este un produs biologic, noutate stă în aceea că este produs biologic care poate să conțină molecule ce codifică producerea de segvențe proteice bacteriene sau virale. Această noutate este cea care ne-a scos din pandemie. Vaccinurile performante au fost acele vaccinuri ARN – mesager și vă spun ca medic, că întotdeauna  eu ca individ m-am temut de vaccinul clasic doar pentru faptul că îmi dădea un tablou simptomatic ca și cum aș trece prin boală.

O să dovedească istoria că din cauza vaccinurilor acestea care sunt ARN – mesager nu devenim sterili nici măcar a treia generație. Important este ca în vaccin să fie și noua formulă: molecula care codifică ceea ce ne face rău, ci doar partea care nu acționează în sensul morții individului.

Cele două vaccinuri care nu au mers pe tehnologia nemesager, ați văzut că au dat problemele de tromboze, exact ceea ce produce și virusul.

Virusul a avut această mortalitate mare și nu doar mortalitate, ci o să ne uităm la morbiditățile celor care au supraviețuit vaccinului, sunt morbidități de tip microvascular general: unii fac accidente vasculare celebrale astăzi, după ce au avut Covid acum 2 ani, alții fac infarct, după ce au avut Covid acum 2 ani, unii fac tot felul de vasculite renale după ce au avut Covid acum 2 ani”, a mai declarat medicul.

La nivelul județului Caraș-Severin, de la debutul pandemiei s-a înregistrat un număr de 32.276 cazuri și un număr de 1.287 decese, se precizează într-un raport al DSP Caraș-Severin.

De la demararea campaniei de vaccinare la data de 27.12.2020 până în prezent au fost administrate un număr de 212.786 doze de vaccin (cu cele 3 tipuri de vaccinuri aprobate de MS) lucru care se reflectă într-o acoperire vaccinală de 33,67% la nivelul județului.

Lorena POENARU

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

3 COMENTARII

 1. „Vaccinurile performante au fost acele vaccinuri ARN – mesager ”

  Decesele subite apărute în ultima perioadă se datorează acestor performante ?
  Să ne explice „medicul” cum e cu bolile autoimune, explodarea cazurilor de cancere și creșterea deceselor în rândul sportivilor vaccinați în ultimul an.
  Chiar îi recomand să consulte referința din articolul de mai jos.

  https://www.activenews.ro/stiri/INVESTIGATIA-mult-asteptata-a-statisticilor-oficiale-Numarul-sportivilor-care-au-murit-subit-a-crescut-cu-1700-de-cand-a-inceput-vaccinarea-COVID.-EXPLICATII-ARGUMENTE-si-GRAFICE-VIDEO-177700

  • Medicii nu pot explica faptul că fumătorii sunt mult mai rezistenți la Covid pentru că nu le permite ”religia” (nici doctrina medicală).
   Că … existau cândva în farmacii, printre medicamente, chiar și țigări (antiastmatice) iar medicii erau medici (și puteau scrie o rețetă ”țintită” pe pacient) sunt amintiri frumoase.
   Trombozele post-vaccinare nu sunt o noutate însă așa le cere partidul (și politrucii) și nu se raportează, pentru păstrarea curățeniei și liniștii publice.
   Nu?

 2. ”Numărul de morți din totalul îmbolnăvirilor în județul Caraș-Severin a fost însă cu mult peste media pe țară, iar prefectul Ioan Dragomir a cerut o explicație în acest sens.!

  Cel puțin un deces (din fractură deschisă de gleznă) se datorează ”măsurilor” lui Vela și ”procedurilor” de tătari (Tătar).
  Adică excesul de decese provine de la penelei ahtiați după producție de statistici (false) Covid.
  Dovadă: zborul cu elicopterul MAI la Măureni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei