fbpx
22.6 C
Reșița
sâmbătă, 23 septembrie 23

Rămâne Ioan Popa la Primăria Reșița? „Nu exclud această variantă”!

Dacă până mai zilele trecute primarul Reșiței, Ioan Popa refuza categoric să ia în calcul posibilitatea unui al treilea mandat în fruntea municipiului de pe Bârzava, acum edilul declară că nu exclude varianta unei noi candidaturi. Nimic nu este încă bătut în cuie, mai sunt doi ani până la viitoarele alegeri locale, lucrurile de pot schimba de la un moment la altul, dar în acest moment se pare că balanța înclină spre continuarea activității în administrație locală. În prezent, Primăria Reșița are în derulare 119 proiecte, anunță Ioan Popa, șantierele de pe raza orașului se deschid unele după altele, iar primarul pare dispus să își ducă proiectele la îndeplinire și nu să le lase moștenire unei alt edil, fie el liberal ori social-democrat.

Nu exclud această variantă (n.r. a unei noi candidaturi), deși am spus de câteva ori că nu doresc mai mult și chiar nu este o bucurie. Dacă vrei să faci treabă, vă spun fără ipocrizie, este un consum energetic fantastic și nu doresc nimănui să treacă prin ce trecem noi. Dacă nu vrei să faci mare lucru, nu este o problemă.

Vă dau un exemplu, parcul fotovoltaic. Eu l-am rugat pe Marcel Boloș în martie-aprilie să deschidă o axă pentru primării. Practic mi-am dat de lucru singur. Dacă nu era această axă, noi nu aveam probleme acum să ne gândim de unde facem rost de 11 milioane de euro. Puteam să stau liniștit”, a precizat primarul Ioan Popa la finalul ședinței de Consiliu Local de ieri, atunci când a fost întrebat de posibilitatea unei viitoare candidaturi și de sondajul realizat recent de liberali în toate municipiile reședință de județ. Măsurătorile liberalilor arată că edilul reșițean stă foarte bine la capitolul cotă de încredere din partea alegătorilor, primarul Popa afirmând însă că sondajul este mai mult o chestiune de rutină, realizată de partid la mijloc de mandat pentru a vedea unde lucrurile merg în direcția bună și unde ar fi nevoie de o schimbare de macaz.

 

Citește si:   „Suntem în cursă contra cronometru”! Reșița poate obține un profit de 7-8 milioane de euro pe an!

 

Stăm bine, stăm foarte bine, mult mai bine decât mi-am imaginat și la zona de notorietate publică și la zona de comparație cu adversarii noștri politici, dacă vreți. Este o chestiune normală, este o analiză făcută la doi ani, deci la jumătate de mandat. Nu este făcută cu nici un alt scop decât să ne calibrăm și să vedem ce primar merge bine, care nu merge bine, iar dacă nu merge bine să ne gândim care ar fi opțiunea pentru 2024. Sunt niște lucruri logice. Noi nu am făcut mare tam-tam pe chestia asta. Este adevărat că văd că de la o vreme partinerii noștri de guvernare de la partidul socialist iasă foarte mult în mass-media și proclamă bătălia care trebuie să înceapă în care să ne distrugă. Este ok, nu am o problemă cu asta, pentru că eu cred că populația are discernământ să înțeleagă cine face și ce face fiecare.

Nici nu am vrut să fac mare caz din această acțiune. Puteam să vin cu graficele să vă arăt. Cred că rezultatele muncii noastre ne validează sau nu în fața electoratului. Eu vreau să vă spun că în 2020 am ieșit de două ori în teren cu Romeo Dunca, să îl prezint reșițenilor și nu am considerat că trebuie să fac mai mult pentru că dacă nu reușești în poziție să arăți în patru ani ceva, nu văd ce mai poți arăta într-o lună de campanie. Da, cei care vor să vină cu un proiect nou, pot să iasă și să arate. Noi, cei care suntem îndrituiți acum să conducem destinele unei comunități, trebuie să arătăm în timpul mandatului că facem”, a mai precizat primarul Ioan Popa.

Citește si:  Liberalii stau bine; în sondaje!

Karina TINCUL

4 COMENTARII

  1. Popa,ramai!
    Demonstreaza in continuare ca esti ceea ce trebuie pentru Resita;si asta o spune unul care nu locuieste in Resita dar care observa schimbarea in bine a orasului!
    Vrei sa culeaga altii roadele muncii tale si a echipei tale de la Primarie?
    Oare nu ar fi pacat?!
    Hai ,succes pe mai departe!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei