fbpx
16 C
Reșița
vineri, 01 decembrie 23

Asistență tehnică europeană pentru reconversia Halei Minda!

O echipă de experți din cadrul Inițiativei New European Bauhaus, un proiect al a Comisiei Europene, va fi prezentă luni la Reșița pentru o primă vizită la Hala Minda, unul din obiectivele care fac parte din strategia Primăriei Reșița de regenerare urbană a zonelor cu istoric industrial.

Proiectul „Minda – reconversia unui fost sit industrial într-un loc pentru comunitate și pentru industriile creative” este unul dintre cele două proiecte din România desemnate câștigătoare ale apelului lansat de Noul Bauhaus European (NEB), un proiect economic, cultural și de mediu al Comisiei Europene, dedicat inițiativelor locale.

Proiectul ce presupune reconversia unui spațiu industrial într-unul al comunității și al industriilor creative va transforma hala Minda într-un centru de competențe de prelucrare a metalului, cu spații destinate antreprenorilor, zone de socializare și de rezidențiat artistic. Titlul câștigat este o importantă recunoaștere a experienței locale de a dezvolta capacitatea de realizare de sculpturi monumentale din metal, materializat prin expoziția ReMetal Sculptura 2021, în parteneriat cu Fundatia Triade, susțin cei de la ADR Vest. În urma câștigării premiului, Fondul European de Dezvoltare Regională va asigura finanțarea expertizei de tip metodologic, tehnic și financiar de care va beneficia Primaria Reșița pentru reconversia halei.

„Aplicația «Minda-reconversion of a former industrial site into a place for the community and for creative industries» prezentată de către Primăria Reșița, a fost selectată pentru asistență tehnică pe perioada unui an, septembrie 2022- august 2023.

Luni 12 decembrie 2022, vom beneficia de prima vizita a expertilor din cadrul Initiativei New European Bauhaus. Aceștia sunt Raluca Pieleanu/ Project Coordinator, Silvia Gugu/ Stakeholder engagement and governance expert și Eileen Crowley/ Financial expert.

Programul vizitei se desfășoară în intervalul orar 10:30 – 16:00 și include: deplasare la Hala Minda și sesiune de vision building pentru funcționalitățile spațiului și o sesiune cu stakeholder și ateliere interactive pentru corelarea nevoilor locale cu valorile New European Bauhaus, precum și stabilirea agendei de lucru, pentru perioada asistenței tehnice”, precizează reprezentanții Primăriei Reșița.

 

Karina TINCUL

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei