1.7 C
Reșița
vineri, 02 decembrie 22

Avem echipă. Avem și valoare? Liberalii au decis: Cîțu președinte pentru următorii 4 ani (oare)

După o vară cât un secol de lupte mai pe față, mai cu serviciile, mai cu demascările și parada scheletelor, liberalii au decis astăzi, în mult așteptatul Congres de la Rom-Expo, noul președinte al partidului în persoana lui Florin Cîțu, actualul premier.

Brătienii se răsucesc în mormânt, în timp ce urmașii lor sărbătoresc cu șampanie (sau așa ar trebui). „Alea iacta est“ cum ar spune latinul. Debutul congresului a fost furtunos: cu un președinte „imparțial“ prezent la acțiune, cu promisiuni și pupături, cu aplauze, huiduieli și fluierături că deh, așa îi șade bine politicianului dâmbovițean, cu 5 mii de oameni reuniți la un loc în timp ce Bucureștiul e roșu (dar nu de PSD), zarurile au fost aruncate.

Nu au lipsit discursurile mobilizatoare, fluturatul celor 80 de miliarde de euro care se lasă încă așteptate, starea excelentă a economiei care duduie și respectarea planului de guvernare ce va face ca pe toate străzile (asfaltate sau nu) să curgă din belșug lapte și miere. Un fel de „Viitor de aur țara noastră are, Și prevăd prin veacuri a ei înălțare“ (la ceruri dacă o ținem tot așa)

spot_img

Orban va demisiona de la președenția Camerei Deputaților și va intra în istorie. Nu știu dacă în cea bună ori rea, dar sigur în istorie. Viitorul lui politic e terminat. Nu a reușit să atragă filialele de parte sa dintr-un motiv pe cât de simplu, pe atât de pragmatic: Cîțu e cel care împarte banii.

Florin Cîțu, cu mai bine de jumătate din partid de partea sa, are în față un viitor incert. Guvernul său (minoritar) va trebui să dea piept cu parlamentarii opoziției întărite acum cu votanții lui Orban pe deoparte și cu USR-PLUS de cealaltă parte. Asta dacă Iohannis nu scoate iepurașul din joben.

E foarte posibil ca după victoria (foarte probabilă) a lui Cioloș în fața lui Barna să asistăm la revenirea useriștilor plusiști la guvernare. Nu se pleacă atât de ușor de la oala cu smântână. Vor uita că l-au criticat pe Câțu, își vor călca pe mândrie și principii (pe bune?) și vor veni să lingă acolo unde au scuipat ieri.

În acest timp românii vor fi triați până în primăvară de iarna grea, de facturile mărite la gaze, energie electrică și combustibili, de prețurile mărite la tot: de la alimente și bunuri de strictă necesitate, la materiale de construcții, chibrite ori țigări.

Dar asta este; vrem nu vrem, până la primăvară dansăm (cine o mai avea vlagă) așa cum ne cântă politicienii. Ce va fi în primăvară? Sindicaliștii spun că proteste, care să dea jos actuala putere. Eu sunt sceptic și cred că românul va strânge din dinți, va mai face o butoară în curea și va continua să trăiască cu speranța și dezolantul „Las că-i bun și-așa. Doamne ferește de mai rău“. Sau altfel spus, cam tot așa cum o face de 31 de ani încoace.

Sursă foto: Digi24

Dan AGACHE

 

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei