fbpx
23.5 C
Reșița
marți, 26 septembrie 23

Averse torențiale, vijelii și grindină! Județul Caraș-Severin, sub cod galben!

Județul Caraș-Severin este sub cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată până în această seară, la ora 21:00. Conform atenționării meteorologice emise de Administrația Națională de Meteorologie, ne putem aștepta la descărcări electrice, averse torențiale, intensificări ale vântului, vijelii și grindină.

„În Oltenia, nord-vestul Munteniei, Banat, Crișana, precum  și în Carpații Occidentali și Meridionali, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, intensificări ale vântului (rafale în general de 55…65 km/h), vijelii și grindină. În intervale scurte de timp, cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp.

Astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse și în restul teritoriului, cu o probabilitate mai ridicată în vestul Dobrogei și în sud-estul Munteniei”, se arată în atenționarea ANM.

Județele vizate de codul galben sunt: Caraș-Severin, Timiș, Arad, Hunedoara, Gorj, Mehedinți, Bihor, Cluj, Alba, Vâlcea, Dolj, Olt, Argeș, Dâmbovița și Prahova.

Karina TINCUL

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei