fbpx
23.5 C
Reșița
marți, 26 septembrie 23

„La centrul multifuncțional se lucrează, dar sunt niște faze care nu sunt vizibile de la distanță”, dă asigurări primarul Popa

Aproape 30 de milioane de lei, bani europeni, sunt investiți la Reșița în proiectul de reabilitare a zonei fostului bazin de la 7 noiembrie și amenajarea unui centru multifuncțional. De câteva săptămâni, lucrările par să stagneze pe șantierul din Lunca Pomostului, dar lucrurile nu stau deloc așa, dă asigurări primarul Ioan Popa. Proiectul este în ușoară întârziere, admite edilul, dar acest lucru nu se întâmpla din cauza constructorului, ci datorită unor decizii ale beneficiarului.

„Centrul multifuncțional pare că stagnează, dacă vă uitați la el, pentru că s-a făcut structura metalică și acolo vine învelitoarea. Aceasta încă nu s-a pus pentru că au fost niște discuții contradictorii între proiectant, constructor și beneficiar, legat de tratamentul metalului. Acum se va face un tratament anticoroziv al metalului și după aceea se pune învelitoarea. În următoarea perioadă se va face acest tratament cu niște vopsele speciale, după care punem învelitoarea și atunci o să vedeți un progres foarte rapid. Între timp se lucrează pe structura de beton acolo, sunt câteva etaje în care avem diverse săli modulare de seminarii, de conferințe de discuții, sunt vestiare, este o sală de proiecții de film. Se lucrează acolo, dar repet, sunt niște faze care nu sunt vizibile cu ochiul liber, de la distanță. Suntem într-o întârziere, dar care este cauzată în primul rând de noi, de beneficiar”, a precizat primarul Ioan Popa.

Proiectul prevede și modernizarea străzii de la bariera de pe Fântânilor până la Mociur, lucrări care nu au început însă pentru a nu aglomera și mai mult traficul rutier din Reșița, îngreunat de derularea lucrărilor la proiectul tramvai. „Am zis așa, prelungim termenul de modernizare a acestei străzi până când avem Triajul gata, să mutăm, din nou, centrul de greutate, 2-3 săptămâni prin Triaj, ca să pot să atac strada asta. Deci, sunt anumite întârzieri acolo, dar nu sunt imputabile constructorului, ci sunt decizii pe care le-am luat noi, la nivel instituțional”, a mai adăugat primarul reșițean.

Proiectul de reabilitare a zonei fostului bazin 7 Noiembrie prevede realizarea unor clădiri noi (2 corpuri) cu suprafață desfășurată de aprox. 4226 mp, ce vor deservi ca centru multifuncțional, dedicat activităților artistice, educative, culturale și sociale. Totodată, proiectul include reabilitarea drumului de acces spre zona Mociur, inclusiv a trotuarelor, construcția unei piațete pietonale de 1716 mp, lucrări de reamenajare a spațiilor urbane din zonele de locuit, o parcare cu 30 locuri, lucrări de reamenajare a zonelor locuite, plantarea de arbori și reamenajarea spațiilor verzi.

Citește si:  O clădire din metal și sticlă, în ton cu „spiritul Reșiței”, prinde contur pe malul Bârzavei!

 

Karina TINCUL

5 COMENTARII

 1. ”Deci, sunt anumite întârzieri acolo, dar nu sunt imputabile constructorului, ci sunt decizii pe care le-am luat noi, la nivel instituțional”, a mai adăugat primarul reșițean.

  Adică a tergiversat livrări /lucrări pentru ceva ”update” la prețuri prin acte adiționale, fără număr … ca de obicei.
  Time is money, …. is funny.

  • Chiar că ești… funcțional doar pentru „contra”! Deșteptule, era mai bine să nu facă nimic, ca primarii anteriori?
   Să mă mai întreb, sau nu: ești RĂU, că prost nu ești, sau PLĂTIT pentru ceea ce faci?
   Oricum, ar trebui să mai iei o pauză, că răutatea nu face bine la sănătate. Vreun lucru bun nu s-a făcut în orașul ăsta al nostru?
   Pentru tine nimic nu e bine. Noaptea minții, băiatule!

 2. Ca numar de stadioane avem asa:
  Minda, Baraj, Valea Domanului, Podul Intim, la SJU = 5 stadioane
  Numar săli polivalente: Centru, Moroasa, LUNCA (cel in construcție), încă un centru multifuncțional aflat in stadiul de parlamentări cu cetățenii in Moroasa, săli de fitness private (care multe au închis din lipsa de clienți) … și mai ieee aqua parcul, orașul de sus, cel de pe Semenic-Văliug, cu pârtii și scăldători ….
  Wowww, orașele cu sute de mii locuitori au de ce se să fie invidioase pe micuțul orășel al nostru rămas cu cca 60 mii locuitori.
  Anul acesta au crescut taxele și impozitele, la anul vor mai crește încă, ….

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei