fbpx
30.7 C
Reșița
sâmbătă, 13 iulie 24

Bac cu repetiție în Caraș-Severin! Doi candidați, eliminați și astăzi din examen!

Doi candidați au fost eliminați astăzi din examenul de Bacalaureat pentru tentativă de fraudă la proba scrisă la alegere a profilului și specializării. Alți doi candidați au fost eliminați în Caraș-Severin în urmă cu două zile, la proba obligatorie a profilului, pentru același motiv.

Astăzi, s-au prezentat la examen 1321 de candidați din totalul de 1402 înscriși la această probă, iar 79 nu s-au prezentat la examen. Doi candidați, unul de la Liceul Tehnologic „Nicolae Stoica de Hațeg” din Mehadia, iar cel de-al doilea de la Colegiul Național „C.D. Loga” din Caransebeș au fost eliminați din examen pentru tentativă de fraudă.

Ultima probă, cea la Limba și literatura maternă (pentru elevii de la toate filierele, profilurile și specializările, care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităților naționale) va avea loc mâine.

Afișarea primelor rezultate (în centrele de examen și online) este programată în data de 8 iulie (până la ora 12:00). Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice.

Candidații care contestă rezultatul inițial al evaluării trebuie să completeze, să semneze și să depună/transmită prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Afișarea rezultatelor finale este programată în data de 12 iulie (în centrele de examen și online).

 

Karina TINCUL

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei