fbpx
22.4 C
Reșița
duminică, 24 septembrie 23

Bancnota de 20 de lei se introduce oficial de la 1 decembrie 2021

BNR anunță lansarea a unei bancnote cu o nouă valoare, respectiv bancnota de 20 de lei, la 1 decembrie. Noua bancnotă este prima în circulație pe teritoriul României pe care este prezentă o personalitate feminină. și anume Ecaterina Teodoroiu.

Bancnota de 20 de lei este dedicată împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire de la 1 Decembrie 1918.

„Începând cu data de 1 decembrie 2021, Banca Naţională a României va pune în circulaţie o bancnotă cu valoarea nominală de 20 lei”, potrivit unui comunicat al BNR, citat de Avocatnet.ro

Banca Națională informează că bancnota de 20 de lei va avea pe una dintre fețe portretul unei femei care a marcat istoria României, Ecaterina Teodoroiu, eroină căzută în luptă în timpul Primului Război Mondial.

„Se răspunde astfel interesului public legitim, care a găsit o largă susținere la nivelul societății, susținându-se consolidarea egalității de gen și a rolului major al personalităților feminine în istoria și societatea românească”, se precizează în comunicatul publicat de BNR.

Potrivit instituției, bancnota cu valoarea nominală de 20 lei va fi imprimată pe suport de polimer (plastic), în tehnică mixtă plană/ în relief, cu dimensiuni de 136 x 77 mm și culoare predominant verde oliv.

În prezent, în țara noastră se află în circulație bancnote cu valoarea de un leu, cinci lei, zece lei, 50 de lei, 100 de lei, 200 de lei și 500 de lei.

 

Lorena POENARU

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei