fbpx
0.7 C
Reșița
marți, 28 martie 23

Bani din PNRR pentru școlile din Caransebeș

La sfârșitul săptămânii trecute, la sediul Primăriei Caransebeș a avut loc o întâlnire între city managerul Florin Bogdea, directorul Direcției de Strategii, Dezvoltare și Protecția Mediului, Liviu Jigoria-Oprea și șefa Serviciului Strategii Proiecte-Programe, Gabriela Bănăduc și directorii unităților de învățământ din Caransebeș. Tema discuțiilor a fost depunerea unui proiect pe PNRR pentru dotarea unităților de învățământ cu diverse echipamente.

„Am avut o întâlnire referitoare la un proiect național pe PNRR, care prevede dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale ale unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe. Au fost prezenți directorii școlilor din municipiu și responsabilii tehnici din școli pentru a se familiariza cu acest proiect. Mai întâi o să se facă pe fiecare unitate în parte inventarierea echipamentelor digitale obținute din alte proiecte europene pentru a nu exista dublă finanțare, urmând ca săptămâna viitoare fiecare unitate de învățământ să ne înainteze o anexă cu laboratoarele, sălile de clasă, cabinetele psihopedagogice, sălile de sport pe care doresc să le doteze prin acest proiect cu echipamente digitale, mobilier școlar sau alt gen de echipamente necesare pentru actul didactic“, a afirmat city managerul Florin Bogdea.

spot_img

„E pe principiul primii veniți, primii serviți. Primăria Caransebeș, care va fi solicitantul, s-a mișcat destul de rapid, dar avem nevoie și de avizul ISJ, nu putem depune proiectul fără avizul lor. Sperăm să primim avizul cât mai repede, ca să fim printre primii care depunem proiectul. Valoarea exactă a proiectului se va ști doar după ce facem o analiză a nevoilor la nivelul școlilor din municipiu. Este o valoare standard pe fiecare laborator sau sală de clasă pentru un minim de echipamente care e obligatoriu”, a mai precizat city managerul Florin Bogdea.

Depunerea proiectelor se realizează exclusiv online, prin platforma electronică dedicată PNRR, până pe data de 19.03.2023, la ora 23:59.

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei