fbpx
11.7 C
Reșița
luni, 27 martie 23

„Dracula”, „Don Quijote” și Shakespeare, în 2023 pe scena Teatrului de Vest din Reșița!

În prima conferință de presă din 2023 desfășurată la Teatrul de Vest Reșița, managerul Florin Ionescu a adus în atenția iubitorilor acestui gen de artă viitoarele spectacole și proiecte ale teatrului reșițean, după un 2022 care s-a încheiat „foarte bine”.

„În 2022 am reușit să uităm de pandemie și „să începem războiul”, dar teatrul a mers foarte bine, a început anul să semene cu cel din 2019 măcar pentru faptul că am reușit într-un final să facem cea de-a doua ediție a Festivalului New Wave care a devenit unul internațional. Am reușit și noi să participăm în festivaluri importante în țară, vorbesc de „Babel” -Târgoviște, „Atelier” – Baia Mare, ca să nu mai spunem de Festivalul de la Avignon.

Îmi doresc foarte tare ca 2023 să fie măcar ca 2022, vreau să ducem mai departe Festivalul „New Wave”, să facem a treia ediție, iar la Festivalul „Lumea Poveștilor” vom fi anul acesta la cea de-a șasea ediție, festivalul nostru pentru copii pe care pandemia nu a reușit să îl oprească”, a declarat Florin Ionescu, managerul teatrului reșițean.

spot_img

O altă dorință a managerului pentru noul an este mutarea perioadei de desfășurare a Festivalului New Wave, din noiembrie la începutul lunii iunie, cu intenția de a prinde în desfășurarea spectacolelor și componenta stradală.

„Noi am avut în festival un spectacol „Trash”, al spaniolilor, un altfel de teatru pe care îmi doresc să îl vadă toată Reșița și data viitoare să-i putem chema din nou și să vină și din Timișoara spectatori.

Totodată avem în plan vreo 12 premiere pentru acest an. După premiera de duminică, chiar în ziua premierei deja începe Richard Navar repetițiile, un regizor din Franța. El în perioada festivalului a ținut un workshop cu toți actorii care și-au dorit să participe și va face un spectacol despre „Dracula”. Este un proiect foarte interesant și sperăm că va fi și de turnee multe în Franța.

Din data de 17 ianuarie va începe castingul domnul Ardeal Irimia, regizor la Teatrul Național din Timișoara, fost secretar de stat în Ministerul Culturii, un foarte bun regizor, am lucrat împreună cât am fost colegi și va monta un spectacol care sper să prindă și la publicul reșițean  – „Don Quijote” după Cervantes.

Vom merge cu trei producții în paralel, cele două, dar și cea de pe data de 18 ianuarie, un spectacol pentru copii, o poveste a unui licurici care își pierde luminița și o redobândește!”, a mai dezvăluit Florin Ionescu.

Va urma un proiect derulat împreună cu Primăria Bocșa – „Povestiri din Bocșa” după cartea lui Ioan Cărmăzan, în regia semnată chiar de către omul de cultură bocșean.

Stagiunea se va încheia cu spectacolul  „Visul unei nopți de vară” pentru că „avem acum în sfârșit o trupă care poate să facă Shakespeare și vreau să fiu eu cel care face primul Shakespeare”, mai afirmă managerul teatrului reșițean. Toate acestea fac parte din proiectele teatrului pentru prima jumătate a anului 2023.

Lorena POENARU

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei