fbpx
17 C
Reșița
vineri, 01 decembrie 23

Bani guvernamentali pentru proiectele comunei Măureni

Drumurile primarilor cărășeni către București au bătătorit cărarea. Sunt multe călătorii de acest fel, pentru că sunt multe proiecte pentru comunități, proiecte ce trebuie finanțate. Se mai depune un proiect, se mai aduc niște acte, mai e nevoie de o clarificare ori o semnătură. Și cu cât un edil are mai multe proiecte depuse, cu atât drumurile se înmulțesc.

E drept că și pe traseul București (respectiv ministere) – comunități locale din Caraș-Severin s-au bătătorit drumurile banilor și asta pentru că se finanțează mult, în special pentru comunitățile locale. Mai un PNDL2, mai un Anghel Saligny, mai un PNRR și banii vin.

Rezultatele se văd: drumuri asfaltate, canalizări, alimentări cu apă, șanțuri și rigole, clădiri reabilitate termic, școli dotate cu mobilier și aparatură nouă, cabinete medicale, cămine culturale și enumerarea poate continua. Fiecare edil cu necesitățile localității.

Atunci când ajungi pe la porțile vreunui minister e greu să treci singur de toate barierele administrative ce ți se ridică în cale. Tocmai de aceea, o mână de ajutor nu strică pentru a simplifica alocarea banilor, pentru a finaliza depunerea actelor, pentru a ocoli birocrația dâmbovițeană.

Unul dintre cărășenii care poate și dă o mână de ajutor în acest sens este secretarul de stat în MDLPA Daniel Surdu.

„Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a virat suma de 4.256.190,06 lei, în vederea decontării facturilor pentru finanțarea unui obiectiv de investiții realizate prin Planul Național de Investiții – Anghel Saligny, privind modernizarea infrastructurii rutiere în comuna Măureni, județul Caraș-Severin“, anunță Daniel Surdu.

„Vreau să vă încurajez pe voi, locuitorii județului Caraș-Severin, să fiți activi și implicați în dezvoltarea comunităților voastre. Vă îndemn să colaborați strâns cu autoritățile locale și chiar cu mine, reprezentantul dumneavoastră în MDLPA, pentru a identifica nevoile și a găsi soluții adecvate pentru dezvoltarea comunelor dumneavoastră. Prin colaborare și solidaritate, putem face diferența și putem construi un viitor mai bun pentru toți locuitorii județului Caraș-Severin“, a mai precizat secretarul de stat Daniel Surdu.

Dan AGACHE

2 COMENTARII

  1. Ce-i drept sa fim recunoscători primarului Brian Filimon și Consiliul Local Maureni pentru transformările aduse comunității noastre, mulți am crescut și trăim in aceste locuri și am văzut fiecare etapă a lucrărilor. Mulțumim pentru implicare și efortul depus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei