fbpx
22.6 C
Reșița
sâmbătă, 23 septembrie 23

Banii repartizați de CJ pentru primării „nu vor putea să ajute efectiv pe nimeni”!

În ședința extraordinară a Consiliului Județean a fost aprobat un proiect de hotărâre privind repartizarea pe unități administrativ-teritoriale a sumei de 1.746.000 de lei, reprezentand cote defalcate din impozitul pe venit a bugetului de stat pe anul 2021.

Banii au fost alocați primăriilor din județ pentru sustinerea programelor de dezvoltare locală, pentru susținerea programelor de infrastructură care necesită cofinanțare locală, precum pentru cheltuielile de funcționare, pe care unitățile administrativ-teritoriale din județ, în mod justificat, nu le pot finanța din veniturile proprii, pe anul 2021.

Inițial, CJ Caraș-Severin a solicitat în scris tuturor primăriilor din județ prezentarea de cereri pentru acordarea de sume pentru destinațiile prevăzute mai sus.

Ca urmare a solicitării adresate, toate unitățile administrativ-teritoriale au formulat răspuns privind alocarea de sume.

Din totalul celor 77 de UAT-uri, comunele Brebu-Nou, Cărbunari, Lupac, Mehadica, Sacu, Topleț și Vermeș au comunicat expres ca nu solicită sume pe anul 2021.

În baza solicitărilor transmise de unitățile administrativ-teritoriale din judet, s-a stabilit un necesar de finanțare în valoare totală de 55.870 mii lei din care de 36.553 mii lei pentru secțiunea de dezvoltare a bugetelor locale și 19.317 mii lei pentru secțiunea de funcționare.

Valoarea totală alocată de 1.746.000 mii de lei reprezintă aproximativ 3% din necesarul comunicat de unitățile administrativ-teritoriale.

Sumele repartizate nu vor putea să ajute efectiv pe nimeni că sunt mici, nu sunt suficiente, dar asta este, primăriile mai au și alte surse de finanțare!”, a declarat președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca.

Banii au fost alocați în funcție de rangul localităților:

Municipiul Reșița – 100,81 mii

Municipiul Caransebeș  – 80,00 mii lei

Celelalte orașe, câte 50 de mii de lei.

Comunele câte 20,50 mii lei, cu exceptia comunei Grădinari care a primit 15 mii lei.

 

Lorena POENARU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei