fbpx
-9.3 C
Reșița
marți, 07 februarie 23

Banii veniți la Caransebeș – echivalentul a 3 bugete anuale ale municipiului

Zeci de milioane de euro au fost atrase în ultima perioadă pe diverse programe de finanțare europeană, bani nerambursabili care cumulați reprezintă cam 3 bugete de venituri și cheltuieli ale administrației locale din Caransebeș.

„Meritul este în primul rând al echipei din Primărie care se ocupă de scrierea acestor proiecte. Mă bucur în primul rând pentru ei pentru că în ultimii 2-3 ani au desfășurat o muncă asiduă, cu multe bucurii dar și neîmpliniri, cu nopți nedormite dar și cu satisfacția finanțării acestor proiecte care își arată roadele acum“, a precizat edilul municipiului Caransebeș, Felix Borcean.

La rândul său, directorul echipei care a muncit pentru scrierea proiectelor finanțate în ultima perioadă, Liviu Jigoria-Oprea, a declarat:

spot_img

„La ora actuală avem 26 de proiecte care sunt fie aprobate și așteptăm semnarea contractelor de finanțare, fie sunt în faza de clarificări. Pe PNRR, vestea cea bună este că am primit finanțare pentru eficientizarea energetică a unor clădiri publice și rezidențiale. Majoritatea sunt unități de învățământ: școlile generale numerele 2, 8, Liceu Decebal, Grădinița PP4, internatul de pe strada Nicolae Popeea, biblioteca a fost redepusă și sperăm să primim finanțare în valul 2“.

Mai există 2 proiecte aflate în clarificări; acestea sunt finanțate prin APM pentru Liceul Dacia, dar și pentru eficientizarea iluminatului public. „Pe lângă aceste proiecte mai avem trei depuse la CNI care sperăm să se finalizeze curând. Bazinul de înot sperăm să fie scos la licitație anul acesta, iar de anul viitor să poată începe construcția, baza sportivă de la Balta Sărată și o creșă, la care așteptăm să primim din partea câștigătorului licitației proiectul tehnic și să eliberăm autorizația de începere a lucrului“, a mai precizat directorul Liviu Jigoria-Oprea.

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei