fbpx
16.8 C
Reșița
marți, 27 februarie 24

Premieră în Valea Almăjului! La Bozovici apar primele stații de încărcare electrice

Comuna Bozovici se va alătura localităților incluse pe harta națională cu stațiile de încărcare electrice, după ce administrația locală a obținut o finanțare de aproape 300.000 de lei pentru asigurarea infrastructurii pentru transportul verde. Este prima localitate din Valea Almăjului unde vor fi amplasate stații de încărcare pentru autoturismele electrice.

Proiectul presupune amplasarea a două puncte de reîncarcare a vehiculelor electrice în capitala Văii Almăjului, precizează primarul Adrian Stoicu.

Sunt două stații cu încărcare rapidă, una în zona centrală și una în zona PECO, unde este traficul mai mare. Am decis să încercăm să obținem finanțare pentru un astfel de proiect, atât pentru turiștii care vin în zonă, cât și pentru locuitorii de aici care au trecut sau doresc să treacă pe energie verde. Și asta având în vedere că în Valea Almăjului nu există în prezent astfel de stații de încărcare electrice. Să nu uităm că actualmente, la nivel mondial, trendul este de reducere a emisiilor, de ecologic, de energie verde. Este o modă, să zic așa, și ne-am mobilizat și noi să fim în rând cu lumea”, a precizat pentru Reper 24, primarul Adrian Stoicu.

Valorea totală a proiectului se ridică la suma de 292.900 de lei (cu tot cu TVA), proiectul fiind finanțat pe fonduri europene, prin Programul Național de Redresare și Reziliență.

 

Karina TINCUL

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei