20.7 C
Reșița
sâmbătă, 01 octombrie 22

Binele și răul în Hala Minda, Reșița: David și Goliat, de Aurel Vlad

Se toarnă fundația pentru lucrarea David și Goliat, pe aleea din fața Halei Minda. Echipa de la Secția de Întreținere a Primăriei pregătește suportul pentru figurile create de sculptorul Aurel Vlad. „Fiecare personaj din compozițiile mele poartă în el o semnificație și m-aș bucura ca oamenii să se oprească și să citească cu bucurie mesajul”, declară artistul.

Lucrarea este realizată la Reșița, pornind de la macheta construită de artist, care se transpune într-o adevărată construcție la dimensiunea de 6 m, prin multe ore de sudură și debitare de fier și tablă de oțel. Este o activitate precisă și tehnică, făcută cu pași clari și fără nicio abatere de la planul tehnic. Și totuși parcă echipamentele de sablare și șlefuire lucrează cu mai multă atenție, chiar gingășie pe suprafețele finisate, care apoi sunt mângâiate de pensula sau pistolul care acoperă suprafețele cu o culoare și strălucire finală.

spot_img

Îmi este dat s-o fac”, apreciază cu bucurie artistul despre lucrarea David și Goliat, lucrare care personifică lupta dintre bine și rău, care sub o formă sau alta va fi în permanență parte din viața noastră, a fiecăruia, și a comunității.

Sculptorul vine cu acest mesaj și ne ivită să reflectăm, nu la finalul acestei lupte – în povești binele învinge – dar ne sugerează să reflectăm asupra procesului, a interacțiunii, a relației dintre bine și rău, pe care să o descoperim în fiecare etapă și context al vieții.

Câteodată nu este ușor nici să facem distincție între bine și rău, este dificil să armonizăm binele meu și binele celuilalt, putem sau chiar trebuie să ignorăm un rău pe moment în favoarea unui bine pe termen lung – sunt tot atâtea situații cu care ne întâlnim și luarea unei decizii poate fi dificilă.

David și Goliat, împreună cu celelalte cinci lucrări realizate, se vor alinia în fața Halei Minda, locul lor provizoriu, pentru a fi contemplate și apoi în funcție de planurile de dezvoltare ale orașului, aceste sculpturi monumentale își vor găsi o locație potrivită, unde comunitatea le va aprecia și va avea grijă de ele.

Urmăriți integral interviul cu artistul, care își exprimă credința în „posibilitatea artei de a aprinde niște lumini în zonă, dar energia unui start nu este suficientă”, astfel încât pentru desăvârșirea acestor inițiative avem nevoie pe implicarea fiecăruia dintre noi!

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei