fbpx
-1.3 C
Reșița
vineri, 27 ianuarie 23

Birocrația omoară proiectele la Caransebeș

Nu, nu e vorba de vreun funcționăraș cu creionul agățat la ureche sau cu mânecuțe speciale până la cot. E vorba pur și simplu de un întreg sistem birocratic ce îngreunează și chiar împiedică punerea în practică a proiectelor cu finanțare europeană.

Acum este vorba despre Caransebeș, mai exact despre Spitalul Municipal din Caransebeș, dar astfel de piedici se întâlnesc mai peste tot: proceduri greoaie, caiete de sarcini pentru licitații întocmite în dorul lelii, contestații peste contestații, procese, reluări de licitații, pentru ca într-un final să se depășească termenul legal și să se piardă finanțarea.

Aproximativ 11 milioane de lei vor fi investiți în Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș, după ce Primăria a semnat cu Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene un nou contract de finanțare pentru creșterea gradului de siguranță și securitate la incendii.

spot_img

„Acest proiect înseamnă de fapt, modernizarea tuturor instalațiilor de la spital, un proiect pentru „fluide medicale“, în cadrul căruia se va reabilita instalația electrică, termică și tot ceea ce înseamnă oxigen și aer comprimat“, a afirmat Adrian Dumbravă, managerul Spitalului Municipal din Caransebeș.

„Mai avem mult până acest proiect va putea fi dus până la capăt și spun asta pentru că am mai avut două proiecte aprobate, finanțate de câteva luni bune, poate un an, care nici acum nu știu dacă se vor realiza. Urmează partea cea mai grea: caietul de sarcini și licitația, unde nu mai ești tu partea principală, ci SICAP-ul. Din experiența pe care o am, se poate lungi până la 1-2 ani, fără a lua în calcul și perioada de execuție“, a mai precizat Adrian Dumbravă.

Celelalte proiecte finanțate, dar la care se bate pasul pe loc sunt spitalul modular și cel pe POIM la care s-au organizat licitații, dar s-au anulat și vor fi reluate. „La acest din urmă proiect termenul de finalizare este sfârșitul acestui an și nu cred că se va reuși implementarea lui“, a mai precizat Adrian Dumbravă.

Acest proiect prevedea achiziția de materiale  sanitare de protecție (măști, mănuși, combinezoane de protecție, dezinfectanți) și foarte multă aparatură medicală. „Părerea mea este că a fost greșit întocmit caietul de sarcini care a dus la eliminarea unor ofertanți, Primăria a anulat licitația, se face un nou caiet de sarcini, dar așa cum spuneam, termenul este foarte scurt“, a mai declarat managerul Spitalului Municipal din Caransebeș.

Dan AGACHE

 

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

1 COMENTARIU

  1. Domnul Dumbrava Adrian, omul baietilor cu ochii albastri, ar fi vrut ca sa vina rapid cu firma agreata de el si de cativa doctori si sa cumpere aparatura de zeci de milioane de lei in trei zile, dupa o licitatie cu dedicatie si un caiet de sarcini care pica manusa pe o anumita firma. Nu merge asa, domnule Dumbrava, primaria nu e firma privata. E cu licitatie internationala, cu mai multe firme, cu caiet de sarcini pe bune, nu merge cum vreti dumneavoastra. Iar dv, domnule jurnalist, mai interesati-va, nu luati de bun tot ce va regurgiteaza Dumbrava, ce naiba…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei