fbpx
18.7 C
Reșița
luni, 17 iunie 24

Bolvașnița a mai primit o finanțare prin Anghel Saligny

Cu bani mai mulți sau mai puțini, prin PNDL2 sau Anghel Saligny, administrația locală a comunei Bolvașnița a reușit în timp să asfalteze aproape toate străzile din cele două localități: Bolvașnița și Vârciorova.

„Mai era nevoie de o tranșă de bani să reușim să asfaltăm toate străzile interioare din cele două sate. Am scris și am depus un proiect pe Anghel Saligny pentru cei aproape 3 km și chiar ieri (luni, 20 noiembrie n.r.) am primit înștiințarea că proiectul a fost cuprins spre finanțare. Este vorba de aproape 5 milioane de lei“, a precizat, pentru Reper24, primarul Petru Mihăilescu.

Până la sfârșitul acestui an se va scoate la licitație execuția acestor străzi și în primăvara vor începe probabil lucrările. Termenul de finalizare al proiectului este de 24 de luni, a mai precizat edilul.

Tot în Bolvașnița se lucrează la montarea ultimelor camere de supraveghere stradală, iar firma care execută montajul a promis că acestea vor fi funcționale chiar din această săptămână. Panoul de control și înregistrare va fi amplasat în sediul Primăriei.

Un alt proiect aflat în derulare este cel de dotare a celor două unități de învățământ cu table inteligente și mobilier nou, un proiect în valoare de 200 de mii de euro finanțat prin PNRR.

Edilul Petru Mihăilescu a mai precizat că administrația locală este pregătită și pentru sezonul rece: „Dacă pe drumul dintre Bolvașnița și Vârciorova deszăpezirea va fi asigurată de Consiliul Județean, pentru străzile din cele două localități avem utilajele proprii ale Primăriei cu care vom asigura curățarea lor de zăpadă. Avem și un stoc de 20 de tone de nisip ce va fi împrăștiat pe străzi pentru prevenirea derapajelor“, a mai spus primarul Mihăilescu.

Dan AGACHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei